Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Záhradkár ukázal, ako si doma vypestovať maliny. Vezmite krabičku a papierovú utierku. „epické“

29.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: súkromný archív tiktok.com/@simonakeroydgardener). Každý, ak je to možné, by chcel mať vo svojej záhrade či balkóne vlastné ovocie a zeleninu. Niektorí ľudia sa tak nerozhodnú urobiť zo strachu, že kultivácia bude zahŕňať ťažkosti a veľké obete. Je teda jednoduchšie ísť do obchodu. Ukazuje sa však, že z malín kúpených […]
Menej ako 1 min. min.

29.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: súkromný archív tiktok.com/@simonakeroydgardener).

Každý, ak je to možné, by chcel mať vo svojej záhrade či balkóne vlastné ovocie a zeleninu. Niektorí ľudia sa tak nerozhodnú urobiť zo strachu, že kultivácia bude zahŕňať ťažkosti a veľké obete. Je teda jednoduchšie ísť do obchodu. Ukazuje sa však, že z malín kúpených v supermarkete si môžete celkom jednoducho vypestovať vlastné maliny. Britský záhradník Simon Akeroyd to ukázal krok za krokom.

Záhradkár ukázal, ako si doma vypestovať maliny.
Foto: súkromný archív tiktok.com/@simonakeroydgardener

Pestovanie vlastnej zeleniny a ovocia môže byť veľmi uspokojujúce. V prvom rade, keď sú úrody bohaté a chutné, ale aj keď nie sú na začiatku dokonalé, mali by sme byť na seba hrdí, že získavame nové zručnosti a možno po čase v tom budeme naozaj dobrí.

Záhradkárskych nadšencov pravdepodobne bude zaujímať spôsob pestovania vlastných kríkov malín, o ktorých sa podelil britský záhradník Simon Akeroyd. Muž ukázal, ako pestovať maliny z… ovocia kúpeného v supermarkete.

Záhradkár ukázal, ako si doma vypestovať maliny. Vezmite ovocie a papierovú utierku

Najprv si musíte pripraviť papierovú utierku, rozdrviť na ňu ovocie a rozložiť. Potom utierku s touto dužinou necháme niekoľko dní na slnku, aby dužina vyschla a semienka boli viditeľné. Substrát bez rašeliny potom nasypte do debničky s otvormi na dne (dokonca môže byť tá istá, v ktorej sme kúpili maliny).

Papierovú utierku so semienkami odstrihnite tak, aby sa zmestila do škatule. Zakryte ju vrstvou substrátu a nechajte na slnečnom mieste, napr. na parapete, aby rastlina začala klíčiť.

Záhradník navrhuje, aby ste papierovú utierku so semienkami malín z obchodu natrhali na menšie kúsky a vložili ich priamo do záhradnej pôdy.

Potom papier z krabice preložíme do väčších črepníkov. Po nejakom čase sa tešíme z vlastných kríkov malín.

@simonakeroydgardener Winning at life. My supermarket raspberries are growing in my garden and in my pots #growyourgroceries #growyourown #growyourownfood ♬ The Winner Takes It All – ABBA

Veľkú pozornosť vzbudil príspevok Simona Akeroyda. Je pravda, že jeho rozkošný psík ukradol pozornosť, no veľa ľudí sa ho pýtalo aj na detaily pestovania malín týmto spôsobom.

Niektorí ľudia sa pýtali, či je možné urobiť to isté s jahodami (záhradník odpovedal áno a nasmeroval ich na video, v ktorom ukázal, ako s týmito plodmi zaobchádzať), tiež sa sťažovali, že maliny rastú veľmi rýchlo a je trochu ťažké ich krotiť a vrátili ich s prosbou o ďalšie tipy. Aj mnohí komentujúci priznali, že Simonov nápad bol geniálny a maliny by si takto s radosťou vyskúšali vypestovať aj sami.

Kto je Simon Akeroyd?

Je to britský záhradník s dlhoročnými skúsenosťami v tomto odvetví. Napísal viac ako 30 kníh na rôzne témy z oblasti záhradníctva: záhradný dizajn, kompostovanie, okrasné rastliny a kuchynské záhradníctvo. Pravidelne píše do celoštátnych novín a časopisov a vystupoval v rôznych televíznych záhradníckych programoch. S časopisom „Grow Your Own“ spolupracoval 15 rokov. Bol tiež záhradníckym konzultantom, scenáristom a producentom pre BBC.

Simon Akeroyd tiež pracoval ako hlavný záhradník v National Trust (britská organizácia zaoberajúca sa ochranou pamiatok a prírody v Anglicku, Walese a Severnom Írsku) a Royal Horticultural Society.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Účinný spôsob boja proti slimákom. Metóda používaná anglickými záhradkármi

Cibuľové hlavy veľké ako päste? Je to možné. Babičkina osvedčená metóda na úspešnú úrodu

The post Záhradkár ukázal, ako si doma vypestovať maliny. Vezmite krabičku a papierovú utierku. „epické“ appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie