Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Zakladatelia KDH vyzývajú nepodporiť voľbu Ivana Korčoka za prezidenta SR

www.slovanskenoviny.sk/rss Uviedli to v spoločnom vyhlásení. Súčasných predstaviteľov hnutia kritizujú za spoluprácu s „progresivistami“ a tiež za to, že nepostavili vlastného kresťanského prezidentského kandidáta. „Vyzývame všetkých kresťanov, ktorí odmietajú negáciu tradičných a životom overených kresťanských hodnôt, útoky na rodinu a slovenskú štátnosť, aby sa nedali pomýliť postojmi KDH a v žiadnom prípade nepodporili voľbu Ivana […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Uviedli to v spoločnom vyhlásení. Súčasných predstaviteľov hnutia kritizujú za spoluprácu s „progresivistami“ a tiež za to, že nepostavili vlastného kresťanského prezidentského kandidáta.

„Vyzývame všetkých kresťanov, ktorí odmietajú negáciu tradičných a životom overených kresťanských hodnôt, útoky na rodinu a slovenskú štátnosť, aby sa nedali pomýliť postojmi KDH a v žiadnom prípade nepodporili voľbu Ivana Korčoka za prezidenta Slovenskej republiky,“ uviedli zakladatelia hnutia. Skonštatovali, že súčasné KDH zastupuje „iba akýchsi ‚liberálnych kresťanov‘, ktorým spolupráca s neomarxistickou stranou Progresívne Slovensko z nejakých dôvodov vyhovuje.“

KDH sa podľa nich stáva „prisluhovačom progresivistov“ a svojím konaním im dláždi cestu k moci. „Neschopnosť postaviť vlastného kresťanského prezidentského kandidáta, ktorý by reprezentoval všetkých kresťanov, a podpora liberála Ivana Korčoka je do očí bijúcou ukážkou krízy, v ktorej sa KDH dlhodobo nachádza,“ doplnili. Spoločné vyhlásenie podpísali Ján Čarnogurský, Ján Klepáč, Viliam Oberhauser, Ivan Tirpák, Anton Andráš, Jozef Kuzma, Gabriel Smatana a Ján Kubiš.

Opozičné KDH „jednoznačne“ podporuje v druhom kole Korčoka. Podľa predsedu hnutia Milana Majerského je Korčok garantom a zárukou hodnôt, ktoré hnutie reprezentuje. KDH ho podporovalo už v prvom kole volieb.

Druhé kolo prezidentských volieb bude v sobotu (6. 4.). O prezidentský palác zabojujú Ivan Korčok a Peter Pellegrini. Voliči si vyberajú hlavu štátu na funkčné obdobie piatich rokov.

hlavnydennik.sk

Príspevok Zakladatelia KDH vyzývajú nepodporiť voľbu Ivana Korčoka za prezidenta SR je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie