Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Zalejte a podávajte na stôl. Tento mrkvový šalát zmizne za 2 minúty. Dokonca aj vaša svokra si ho zamiluje

5.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/NoirChocolate). Máte po slávnostnej hostine chuť na niečo ľahšie, jarné a zároveň chutné? Zvoľte si prílohu v podobe mrkvového šalátu. Ale nie len tak hocijaký. Poteší vás svojou nezvyčajnou chuťou. Môžete ho jesť na niekoľko spôsobov. Ako pripraviť mrkvový šalát na večeru?Foto: shutterstock/NoirChocolate Hľadáte chutný a originálny šalát, ktorý […]
Menej ako 1 min. min.

5.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/NoirChocolate).

Máte po slávnostnej hostine chuť na niečo ľahšie, jarné a zároveň chutné? Zvoľte si prílohu v podobe mrkvového šalátu. Ale nie len tak hocijaký. Poteší vás svojou nezvyčajnou chuťou. Môžete ho jesť na niekoľko spôsobov.

Ako pripraviť mrkvový šalát na večeru?
Foto: shutterstock/NoirChocolate

Hľadáte chutný a originálny šalát, ktorý poteší aj tie najnáročnejšie chuťové bunky? Vyberte si netradičnú verziu mrkvového. Správne pripravený vydrží v chladničke až 5 dní, hoci si môžete byť istí, že je taký chutný, že zmizne oveľa skôr.

Ako pripraviť mrkvový šalát na večeru? Je to triviálne jednoduché

Ľahký mrkvový šalát ako príloha k chutnej tradičnej večeri je častou voľbou, najmä na jar a v lete. Je chutný, ľahký a triviálne jednoduchý na prípravu. Na prípravu najjednoduchšej verzie potrebujete len poriadne veľkú čerstvú mrkvu, soľ, korenie a trochu citrónovej šťavy. Zeleninu nastrúhajte najemno, zmiešajte s ostatnými prísadami a pred podávaním ju nechajte mierne vychladnúť. Napriek svojej jednoduchosti je tento šalát už teraz skvelým doplnkom mnohých večerí. Ak však hľadáte niečo nové a ešte chutnejšie, vyskúšajte mrkvu v šialene lahodnej marináde. Môžete si byť istí, že bude v okamihu preč.

Aký šalát si môžete pripraviť s mrkvou? Najlepšie chutí v marináde

Aký šalát si môžete pripraviť s mrkvou?
Foto: shutterstock.com/nblx

Mrkva v marináde vyžaduje trochu viac práce, ale je tiež jednoduchá na prípravu. Najdôležitejšie je nájsť veľkú, zdravú a čerstvú mrkvu, pretože od nej vo veľkej miere závisí výsledný efekt. Pripravený šalát môžete podávať na večeru, grilovačku alebo aj obložené chlebíčky. A čo viac, po zjedení môžete zvyšnú omáčku použiť aj na marinovanie mäsa. Predtým, ako sa pustíte do prípravy, pripravte si nádobu. Čo ešte budete potrebovať?

1 veľká mrkva,

približne pol pohára pomarančovej šťavy, najlepšie čerstvo vylisovanej alebo naturálnej,

2 ploché polievkové lyžice sójovej omáčky,

1 polievková lyžica jablčného octu,

1 čajová lyžička tekutého medu alebo práškového cukru.

Mrkvu očistite a potom ju nakrájajte na jemné rezance alebo nastrúhajte. Šťavu, sójovú omáčku, jablčný ocot a med nalejte do misky a dôkladne premiešajte. Pridajte predtým nakrájanú mrkvu, opäť premiešajte, prikryte tanierom a vložte do chladničky aspoň na 2 hodiny. Občas premiešajte. Po uplynutí času môžete podávať k večeri alebo ju dať do pohára, pevne uzavrieť a uchovávať v chladničke až 5 dní. Málokedy však vydrží tak dlho, ale nie kvôli kazeniu, len kvôli šialenej chuti. Zvyčajne zmizne v okamihu.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Šalát s brokolicou, jačmennými krúpami a dresingom, ktorý Slováci milujú. Pripravíte ho za 15 minút

Kapustový šalát dopĺňam jednou prísadou. Moja svokra si pretrela oči a teraz to robí aj ona

The post Zalejte a podávajte na stôl. Tento mrkvový šalát zmizne za 2 minúty. Dokonca aj vaša svokra si ho zamiluje appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie