Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Zalejte monsteru domácim „koktejlom“. Bude rásť ako šialená. Sú to len 2 ingrediencie

21.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Pixabay Content License). Monstera je obľúbený črepníkový kvet, ktorý možno nájsť v mnohých domácnostiach. Pri správnom pestovaní môže dosiahnuť veľké veľkosti, čo z neho robí hlavný dekoratívny prvok miestnosti. Viete, čo neznáša Monstera deliciosa? Nezabudnite skontrolovať, ako sa o ňu starať doma. Monstera je obľúbený črepníkový kvet, ktorý možno […]
Menej ako 1 min. min.

21.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Pixabay Content License).

Monstera je obľúbený črepníkový kvet, ktorý možno nájsť v mnohých domácnostiach. Pri správnom pestovaní môže dosiahnuť veľké veľkosti, čo z neho robí hlavný dekoratívny prvok miestnosti. Viete, čo neznáša Monstera deliciosa? Nezabudnite skontrolovať, ako sa o ňu starať doma.

Monstera je obľúbený črepníkový kvet, ktorý možno nájsť v mnohých domácnostiach.
Foto: Pixabay Content License

Móda mať monsteru je v plnom prúde. Jej hrubé, dierovité listy vyzerajú dôstojne v každej miestnosti. Niet divu, že rastlina si získala takú popularitu. Ak k tomu pridáme fakt, že je nenáročná na pestovanie, stáva sa ideálnym kvetom aj pre amatérov.

Ako sa starať o monsteru doma? Ukazuje sa, že to nie je ťažké

Monstera je vysoko tolerantná voči podmienkam, v ktorých sa nachádza. Najlepšie sa cíti pri teplotách okolo 20 stupňov, no pár riadkov hore či dole jej neuškodí. Rastlinu sa oplatí držať pri okne (ale nie priamo pri ňom), pretože má rada slnečné miestnosti. Keď na jej koncoch zbadáte suché miesta, presuňte ju preč od okna. Veľmi dôležitá vec, ktorú si musíme pamätať, je preháňanie.

Mladé monstery treba raz ročne, najlepšie na jar, presadiť do väčšieho črepníka. Pri veľkých a starších rastlinách by sa to malo robiť raz za tri roky. Substrát by mal byť dobre priepustný, ideálnou možnosťou je rašelina. Polievanie nie je problematické, na jar a v lete to robíme výdatne raz týždenne a na jeseň av zime raz za dva týždne. Keď sa rastlina zväčší, oplatí sa jej poskytnúť oporu vo forme šnúrok, bambusových kolíkov alebo kvetinového drôtu.

Keď sa rastlina zväčší, oplatí sa jej poskytnúť oporu vo forme šnúrok, bambusových kolíkov alebo kvetinového drôtu.
Foto: shutterstock/bbearlyam

Čo nemá rada monstera deliciosa? Pripravte jej výživný „kokteil“.

Monstera nemá rada deficit živín v pôde. Aby sme jej poskytli vhodné podmienky pre rast, musíme aplikovať draslík, dusík a fosfor. V tejto situácii je teda najlepším riešením použiť domáci čaj a hnojivo s vlašskými orechmi. Ide o prirodzený spôsob, ako posilniť rastlinu.

Príprava zaberie málo času. Stačí hodiť hrsť orechových škrupín do hrnca, pridať dva poháre vody a variť 15 minút. Nakoniec v tekutine uvaríme vrecko čierneho čaju a necháme vychladnúť. Rastlinu polievajte týmto kokteilom raz za 2 týždne a vyrastie.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Čo robíte, aby mala monstera veľké a krásne listy? Metóda známej kvetinárky nikdy nesklame

Domáce hnojivo pre monstery. Budete prekvapení, aké svieže budú listy

The post Zalejte monsteru domácim „koktejlom“. Bude rásť ako šialená. Sú to len 2 ingrediencie appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie