Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Zalejte stopky z čerešní vodou a toto sa začne diať s vašim telom

Začiatok sezóny čerešní víta každý milovník týchto sladkých plodov. Nie každý však vie, že ich stopky skrývajú fascinujúce tajomstvo. Preto sa niekedy oplatí stopky čerešní namiesto vyhodenia vrátiť späť do misy. A prečo? Dovoľte mi to vysvetliť. Sezónnosť niektorých druhov ovocia ich robí exkluzívnymi. Platí to, samozrejme, pre veľmi obľúbené poľské jahody, ale aj čučoriedky, […]
Menej ako 1 min. min.

Začiatok sezóny čerešní víta každý milovník týchto sladkých plodov. Nie každý však vie, že ich stopky skrývajú fascinujúce tajomstvo. Preto sa niekedy oplatí stopky čerešní namiesto vyhodenia vrátiť späť do misy. A prečo? Dovoľte mi to vysvetliť.

Sezónnosť niektorých druhov ovocia ich robí exkluzívnymi. Platí to, samozrejme, pre veľmi obľúbené poľské jahody, ale aj čučoriedky, maliny alebo napokon čerešne. Na tie posledné sa každoročne teším s pečivom na tvári, keďže ich osobne kladiem dokonca nad spomínané lesné plody. Pred časom som sa o nich dozvedel niečo veľmi zaujímavé. Odvtedy niektoré stopky nevyhadzujem do smetí, ale si ich nechávam na neskôr.

Čerešne – oplatí sa ich mať rád

V živote sa často stáva, že to, čo najviac lahodí chuťovým pohárikom, nemusí byť nevyhnutne príjemné pre telo. Určite viete, o čom hovorím. Napriek tomu ovocie, ako sú čerešne, tvorí silnú protiváhu všetkým druhom chrumiek alebo sladkostí. Stručne povedané: chcete ich jesť plnými hrsťami, ale zároveň to môžete urobiť. Prečo?

Spomedzi všetkých výhod spojených s konzumáciou čerešní treba určite vyzdvihnúť vysoký obsah vitamínu C, polyfenolov, antokyanov, jódu a draslíka. Za zmienku stojí aj prekvapivo značné množstvo vlákniny, ktoré tieto plody majú. Vlákniny je tu dostatok na to, aby boli čerešne výživným občerstvením, ktoré vás zasýti na dlhý čas. Mimochodom, podporí to kardiovaskulárny systém, tráviaci systém a štítnu žľazu. Aká pekná zhoda okolností, však?

Chvosty z čerešní – nevyhadzujte ich!

Nielen čerešne, ale aj ich stopky sú veľmi zdravé. Samozrejme, tie nemôžeme len tak zjesť, ale môžeme ich použiť na prípravu zdravého nálevu. Stačí stopky nakrájať, zaliať vriacou vodou a nechať štvrť hodiny lúhovať. Potom sceďte a máte hotovo.

Určite vás zaujíma, čo pitím tohto nápoja získate. Odpoveď je veľmi jednoduchá: takmer všetko, čo som spomenul v súvislosti s ovocím. Nálev z čerešňových stopiek je zdrojom vitamínov, minerálov a antioxidantov. Jeho pitie (odporúča sa dvakrát denne po dobu maximálne 2 týždňov) je tiež skvelou podporou metabolizmu, a preto…. chudnutie. A brušná pneumatika zmizne!

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie