Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Zalejte vodou a odložte na 24 hodín. Rebarbora tento „koktail“ miluje. Na koláč nebude potrebný žiadny cukor

16.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Jane McLoughlin). Začiatkom apríla sa začína sezóna rebarbory. Je ideálnym doplnkom najmä ku koláčom, ktorým pomáha rozbiť sladkosť s jemným nádychom kyslosti. Čoraz viac ľudí sa ju rozhoduje pestovať v záhrade. Vtedy sa hodí recept na najlepšie hnojivo na rebarboru. Rebarbora je typická sezónna zelenina, ktorá sa nesprávne považuje za […]
Menej ako 1 min. min.

16.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Jane McLoughlin).

Začiatkom apríla sa začína sezóna rebarbory. Je ideálnym doplnkom najmä ku koláčom, ktorým pomáha rozbiť sladkosť s jemným nádychom kyslosti. Čoraz viac ľudí sa ju rozhoduje pestovať v záhrade. Vtedy sa hodí recept na najlepšie hnojivo na rebarboru.

Rebarbora je typická sezónna zelenina, ktorá sa nesprávne považuje za ovocie.
Foto: shutterstock/Jane McLoughlin

Na šťavy, kompóty, limonády, koláče a pečivo. Rebarbora je jednou z najčastejšie používaných druhov zeleniny v kuchyni na jar a začiatkom leta. Keď sa rozhodnete pestovať ju v záhrade, je dôležité mať na pamäti nielen správne miesto, ale aj hnojenie. Namiesto toho, aby ste siahli po živinách zakúpených v obchode, však stojí za to vyskúšať domáce hnojivo.

Čo rebarbora nemá rada? Dobré miesto v záhrade je nevyhnutné

Ak sa chcete tešiť z veľkej a bohatej úrody, je dôležité si uvedomiť, že rebarbora nemá rada tienisté miesta. Najlepšie rastie na slnečnom alebo v krajnom prípade na polotienistom mieste. Druhým dôležitým faktorom je pôda. Najhoršou voľbou je piesčitý a zamokrený substrát. Mali by sme dbať na úrodnú, vlhkú a vápenatú pôdu. Rebarboru treba neustále zalievať, najmä v období kvitnutia. Rebarbora je veľmi citlivá na nedostatok vody. Nesmie sa zabúdať na pravidelné pletie. Tým sa predíde hubovým chorobám a umožní sa rast nových listov.

Rebarbora je veľmi citlivá na nedostatok vody.
Foto: Pixabay/NoName_13

Čo potrebuje rebarbora na to, aby rástla? Hodiť sa vám bude prasličková kaša. Recept je triviálny

K ďalším problémom patrí pravidelné hnojenie. To by sa malo začať skoro na jar a opakovať v júni a auguste. Najlepšie sa osvedčilo hnojivo bohaté na dusík, preto odporúčame hnojivo z prasličky. Jeho príprava je rýchla a jednoduchá. Stačí dať 0,5 kg prasličky do veľkého vedra alebo nádoby a zaliať 5 l vody. Potom to celé nechajte 24 hodín na tmavom mieste.

Ak chcete dosiahnuť ešte lepšie výsledky, odporúča sa s aplikáciou kaše počkať a nechať ju odpočívať až tri týždne. Vtedy by mala začať kvasiť. Tento „koktail“ zabezpečí lepší rast a ochranu pred chorobami a škodcami. Hnojovo však nepoužívajte častejšie ako raz za dva týždne.

Najlepšie sa osvedčilo hnojivo bohaté na dusík a to hnojivo z prasličky.
Foto: shutterstock/weha

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Utekajte do stánku pre túto pochúťku. Sezóna tejto rastline netrvá večne, čo je škoda – je to vitamínová bomba

V apríli si vyberte zo záhonu a jedzte donekonečna. Je to skutočný poklad zdravia

The post Zalejte vodou a odložte na 24 hodín. Rebarbora tento „koktail“ miluje. Na koláč nebude potrebný žiadny cukor appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie