Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Zalievajte ruže týmto kokteilom počas celého júna. Púčiky budú kvitnúť väčšie ako dlaň

4.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Jurga Jot). Ruža sa nie nadarmo nazýva kráľovnou kvetov. Má rozprestierajúce sa okvetné lístky, nádherne vonia a je v mnohých farbách. Niet divu, že každý z nás chce mať jednu v záhrade. Ak chcete, aby bohato kvitla, zalievajte rastlinu touto zmesou. Ak chcete, aby ruže bohato kvitli, zalievajte ich […]
Menej ako 1 min. min.

4.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Jurga Jot).

Ruža sa nie nadarmo nazýva kráľovnou kvetov. Má rozprestierajúce sa okvetné lístky, nádherne vonia a je v mnohých farbách. Niet divu, že každý z nás chce mať jednu v záhrade. Ak chcete, aby bohato kvitla, zalievajte rastlinu touto zmesou.

Ak chcete, aby ruže bohato kvitli, zalievajte ich touto zmesou.
Foto: shutterstock/Jurga Jot

Vo väčšine vašich záhrad nájdete aspoň jeden ružový krík. Kvety bývajú najčastejšie červené, bordové, ružové, žlté, oranžové alebo biele. Každý z nich pôsobí úžasným dojmom a šíri okolo seba príjemnú vôňu. Chcete, aby rástli zdravo a bohato, aby sa stali hlavnou atrakciou záhrady. Aby sa tak stalo, musíte ich hnojiť určitou zmesou.

Čo sa nepáči ružiam? V týchto podmienkach nekvitnú

Ruže sa najlepšie cítia na slnečných, mierne vzdušných miestach. Slnko potrebujú hlavne na kvitnutie, takže táto podmienka je nevyhnutná na to, aby sa objavili púčiky. Pôda by mala byť piesočnato-hlinitá, bohatá na humus a mierne kyslá. Ruže nevysádzajte pod stromy, k stenám orientovaným na sever, do rohov budov alebo do ťažkej a vlhkej pôdy.

Ruže milujú slnečné a teplé miesta.
Foto: shutterstock/Regina M art

Takto sa ľahko stane, že chradnú a zvädnú. Krík by sa mal z času na čas prerezávať, pretože ruže kvitnú na mladých výhonkoch. Prvý rez by sa mal vykonať v apríli a v lete by ste mali pravidelne odstraňovať odkvitnuté kvetenstvo a vetvičky bez kvetov. Strihajte proti sklonu, najlepšie záhradníckymi nožnicami.

Vyrobte si domáce hnojivo pre ruže. Jednoducho zmiešajte tri zložky

Starostlivosť o ruže nie je náročná a zvládnu ju aj začínajúci záhradníci. Musíte pamätať na hnojenie, aby sa posilnili korene rastliny a podporil sa jej rast. Pravdepodobne už máte doma všetko, čo potrebujete na výrobu domáceho kondicionéra. Do mixéra vložte jednu mrkvu a štyri strúčiky cesnaku. Všetko zalejte tromi litrami vody. Rozmixujte na hladkú pastu a preceďte cez sito. Výslednú zmes zalievajte raz týždenne. Robte to počas celého júna a ker sa vám v lete poďakuje veľkými púčikmi.

Domáce hnojivo pre ruže si vyrobte z mrkvy a cesnaku.
Foto: súkromný archív

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Ruže by vám za tento kondicionér pobozkali ruky. Stačí len nasypať hrsť do vody a rozriediť ju

Kedy vysádzať ruže? Určite budú kvitnúť od júna do októbra

The post Zalievajte ruže týmto kokteilom počas celého júna. Púčiky budú kvitnúť väčšie ako dlaň appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie