Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Zalievajte tým uhorky. Kríky zavalí úroda

07.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Jurga Jot). Pestovanie uhoriek je celkom bežné pre ich vysokú nutričnú hodnotu a zdravotné vlastnosti. Uhorky majú v kuchyni široké využitie a nie sú to zvlášť náročné rastliny. Na bohatú úrodu však potrebujú správne hnojenie a zavlažovanie. Ako najlepšie zalievať uhorky a ako často to robiť? Dáme vám tip. […]
Menej ako 1 min. min.

07.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Jurga Jot).

Pestovanie uhoriek je celkom bežné pre ich vysokú nutričnú hodnotu a zdravotné vlastnosti. Uhorky majú v kuchyni široké využitie a nie sú to zvlášť náročné rastliny. Na bohatú úrodu však potrebujú správne hnojenie a zavlažovanie. Ako najlepšie zalievať uhorky a ako často to robiť? Dáme vám tip.

Zalievajte tým uhorky. Kríky zavalí úroda.
Foto: shutterstock.com/Jurga Jot

Uhorky sú jednoročné rastliny patriace do čeľade tekvicovitých (cucurbitaceae). Pestovať si ich sami je skvelý nápad, pretože potom si môžete vychutnať zdravé a chutné plodiny. Pre pomerne plytký koreňový systém potrebujú uhorky pravidelné prihnojovanie. Keďže pozostávajú z veľkej časti z vody, je dôležité ich aj správne zalievať. Stojí za to vedieť, ako často a čím ich zalievať, aby ste získali bohatú úrodu.

Ako zalievať uhorky a ako často?

Uhorky majú plytký koreňový systém a obsahujú 96 % vody. Ich pravidelné zavlažovanie je preto mimoriadne dôležité, pretože nedostatok vody by mohol ovplyvniť stav rastlín a kvalitu úrody. Frekvencia zavlažovania závisí vo veľkej miere od počasia. Ak prší, zalievanie môže byť obmedzené. Na to však treba pamätať najmä v horúcich dňoch. Počas sucha sa oplatí zalievať ich každých pár dní menším množstvom vody.

Uhorky môžeme zalievať nielen vodou z vodovodu, ale aj dažďovou vodou. Musíte sa len uistiť, že voda má izbovú teplotu. Ak je príliš chladno, môže to negatívne ovplyvniť vývoj rastlín. Do vody môžeme pridať aj cukor, ktorý priaznivo ovplyvní stav uhoriek.

Môžeme ich zalievať nielen vodou z vodovodu, ale aj dažďovou vodou.
Foto: Pixabay/Alexei_other

Cukrové hnojivo na uhorky – ako ho pripraviť?

Vďaka obsahu glukózy v cukre budú uhorky vytvárať nové puky a úroda bude hojnejšia. Príprava cukrového hnojiva nie je vôbec náročná. Stačí rozpustiť lyžicu cukru v litri vody. Hotové hnojivo by sa malo používať pri každej druhej alebo tretej zálievke. Účinky určite potešia každého. Mali by byť viditeľné už po prvej aplikácii – na rastlinách sa objaví viac kvetov.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Toto hnojivo dokáže zázraky. Nasypte ho pod kríky a budete mať zaručenú prosperujúcu a šťavnatú úrodu paradajok

Tri listy zalejte teplou vodou. Paradajky sa vám nezmestia do rúk

The post Zalievajte tým uhorky. Kríky zavalí úroda appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie