Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Zaorálek: Přestaňme Ukrajinu tahat za nos. Razantní opoziční politika, reagoval Zahradil

„Přestaňme Ukrajinu tahat za nos, nezaslouží si to. Mám na mysli sliby typu: Vezmeme vás do NATO a do EU. Na tom jsme dokonce rozbili otázku rozšiřování Evropské unie. Máme kvůli tomu binec na Balkáně. Některé země se přijímají podle zásluh, další z geopolitických důvodů. Je to schizofrenní situace. Slibujeme něco, co nejsme schopni splnit,“ řekl […]
Menej ako 1 min. min.

„Přestaňme Ukrajinu tahat za nos, nezaslouží si to. Mám na mysli sliby typu: Vezmeme vás do NATO a do EU. Na tom jsme dokonce rozbili otázku rozšiřování Evropské unie. Máme kvůli tomu binec na Balkáně. Některé země se přijímají podle zásluh, další z geopolitických důvodů. Je to schizofrenní situace. Slibujeme něco, co nejsme schopni splnit,“ řekl Zaorálek ve vysílání CNN Prima NEWS.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Vrchol hnusu a karikatura, trefují se do Babiše politici za slova o české muniční iniciativě

Skeptický je i v případě dodávek munice na Ukrajinu. „Nehrajeme férovou hru. Oni zůstávají v zákopech a nemají skoro čím střílet. Slibovali jsme vítězství, které bylo podle mě od začátku docela nereálné. Co když se nepodaří odstavit Rusko, jak někteří plánovali? A co je dnes před námi? Připadá mi to jako – zachraňme kus Ukrajiny, která bude nezávislá a bude mít přístup k moři. Bavme se o něčem, co je reálné. Bojím se, že Ukrajina dopadne jako Afghánistán a že ji hodíme přes palubu,“ dodal.

A jak na jeho slova reagoval Zahradil? „Pan Zaorálek razí razantní opoziční politiku. Nicméně něco na tom je, to musím přiznat. Po amerických prezidentských volbách se rozhodne, jaký bude další postup v případě Ukrajiny. Souhlasím s tím, že jsme si téměř zakázali veřejnou debatu o nějakém plánu B. Co budeme dělat, pokud Spojené státy nasadí zdrženlivější strategii? Je dobré říkat, že Ukrajinu podporujeme a že Rusko je agresor. To je nezpochybnitelné. Nezakazujme si ale mluvit o plánu B,“ apeloval člen ODS.

Zaorálek také později vyjádřil podporu Ukrajině, když řekl, že evropská pomoc této napadené zemi je v pořádku. Ruskou agresi označil za „strašně nebezpečnou věc“.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie