Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Západ je z Putinovej návštevy v KĽDR nervózny

V Moskve odporučili lepšie popremýšľať o Bidenovom zdraví. Návšteva Vladimira Putina v Pchjongjangu znervóznila západných politikov. Ako povedal generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg, cesta ruského prezidenta do KĽDR ukazuje, že bezpečnosť západných krajín je ohrozená a môže nadobudnúť globálny rozmer. „Putinova návšteva v Severnej Kórei demonštruje a potvrdzuje spojenie Ruska s autoritárskymi krajinami, ako sú […]
Menej ako 1 min. min.

V Moskve odporučili lepšie popremýšľať o Bidenovom zdraví.

Návšteva Vladimira Putina v Pchjongjangu znervóznila západných politikov. Ako povedal generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg, cesta ruského prezidenta do KĽDR ukazuje, že bezpečnosť západných krajín je ohrozená a môže nadobudnúť globálny rozmer.

„Putinova návšteva v Severnej Kórei demonštruje a potvrdzuje spojenie Ruska s autoritárskymi krajinami, ako sú Severná Kórea, Čína a Irán. To dokazuje, že naša bezpečnosť čelí hrozbe,“ povedal Stoltenberg na tlačovej konferencii s americkým ministrom zahraničných vecí Antonym Blinkenom.

Biely dom zároveň vyjadril obavy z prehĺbenia spolupráce medzi Moskvou a Pchjongjangom. Oficiálna predstaviteľka ruského ministerstva zahraničia Maria Zacharova v reakcii odporučila, že je lepšie venovať pozornosť zdraviu amerického prezidenta.

„Ak je niečo, čo každého znepokojuje, je to Bidenov stav. Tak fyzický, vzhľadom na to, že je na čele jadrovej veľmoci a zamŕza čoraz častejšie. Rovnako aj ten finančný – vzhľadom na kriminálny charakter jeho pôvodu spojený s ukrajinskými korupčnými podvodmi,“ napísala v Telegram-kanáli.

Nenadarmo sa však Washington obáva, s akou pompou vítajú ruského prezidenta v Pchjongjangu (Stoltenberg či Biden sa takejto pohostinnosti nikde nedočkajú). Vladimir Putin navyše pripravil veľa prekvapení. Po začatí rokovaní so severokórejským predsedom Kim Čong-unom už oznámil zásadnú dohodu o komplexnom strategickom partnerstve.

„V minulom roku sme v dôsledku vašej návštevy Ruska urobili významný pokrok v budovaní našich medzištátnych vzťahov. Dnes je pripravený nový zásadný dokument, ktorý bude dlhodobo tvoriť základ našich vzťahov,“ povedal prezident a pozval šéfa Severnej Kórey do Moskvy.

Irina Antonova, Sevodňa.ru

Západ je z Putinovej návštevy v KĽDR nervózny

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie