Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Západ pošle Ukrajine 152-milimetrové delostrelecké náboje za 350 miliónov eur, oznámilo Holandsko

Západní spojenci pošlú Ukrajine 152-milimetrové delostrelecké granáty za približne 350 miliónov eur. Oznámilo to holandské ministerstvo obrany po štvrtkových rokovaniach ministrov obrany NATO, ktorí do piatka zasadajú v Bruseli. Informujeme o tom na základe správy agentúry Reuters. Muníciu zaobstarajú prostredníctvom Medzinárodného fondu pre Ukrajinu, ktorý využíva finančné príspevky viacerých krajín vrátane Holandska. Zelenskyj a Kišida […]
Menej ako 1 min. min.

Západní spojenci pošlú Ukrajine 152-milimetrové delostrelecké granáty za približne 350 miliónov eur. Oznámilo to holandské ministerstvo obrany po štvrtkových rokovaniach ministrov obrany NATO, ktorí do piatka zasadajú v Bruseli. Informujeme o tom na základe správy agentúry Reuters.

Muníciu zaobstarajú prostredníctvom Medzinárodného fondu pre Ukrajinu, ktorý využíva finančné príspevky viacerých krajín vrátane Holandska.

Zelenskyj a Kišida podpísali bezpečnostnú dohodu, vzťahuje sa aj na obrannú pomoc

“Ukrajina dosiaľ dostávala najmä 155-milimetrové náboje do húfnic darovaných Západom. Táto krajina však disponuje aj delostrelectvom s kalibrom 152 milimetrov. Vďaka novej zásielke tak bude môcť lepšie využiť aj tieto zbrane,” priblížilo holandské ministerstvo.

Finančný mechanizmus IFU využíva príspevky medzinárodných partnerov na obstaranie vojenskej pomoci pre Ukrajinu. Fond prevádzkuje dovedna deväť krajín, a to Británia, Holandsko, Island, Nórsko, Švédsko, Litva, Austrália a Nový Zéland.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie