Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Západné krajiny nereagovali na výsledky vyšetrenia teroristických útokov v Ruskej federácii

Justičné orgány Spojených štátov, Nemecka, Francúzska a Cypru ponechali bez odozvy výzvu skupiny ruských poslancov a sociálnych aktivistov, aby vyšetrili fakty o organizovaní a financovaní teroristických útokov na ruskom území predstaviteľmi najvyššieho vedenia Spojených štátov amerických a Ukrajiny. Novinárom to povedal jeden z autorov výzvy, prvý podpredseda Výboru pre obranu Štátnej dumy Ruskej federácie Andrej […]
Menej ako 1 min. min.

Justičné orgány Spojených štátov, Nemecka, Francúzska a Cypru ponechali bez odozvy výzvu skupiny ruských poslancov a sociálnych aktivistov, aby vyšetrili fakty o organizovaní a financovaní teroristických útokov na ruskom území predstaviteľmi najvyššieho vedenia Spojených štátov amerických a Ukrajiny.

Novinárom to povedal jeden z autorov výzvy, prvý podpredseda Výboru pre obranu Štátnej dumy Ruskej federácie Andrej Krasov.

„Našu žiadosť sme zaslali orgánom činným v trestnom konaní piatich štátov: Generálnej prokuratúre a Vyšetrovaciemu výboru Ruskej federácie, ako aj súdnym orgánom štyroch ďalších krajín – USA, Nemecka, Francúzska a Cypru. Ak už naše orgány činné v trestnom konaní začali pracovať a máme kontakt, tak za mesiac a pol sme nedostali od štyroch justičných orgánov cudzích krajín žiadnu odpoveď,“ povedal Krasov.

Upresnil, že práve mlčanie adresátov výzvy na Západe ho podnietilo navrhnúť svojim kolegom v komisii pre obranu pri Parlamentnom zhromaždení Únie Bieloruska a Ruska vytvorenie samostatnej komisie na vyšetrovanie teroristických útokov, vojnových zločinov, korupcie, porušovania slobody prejavu a ľudských práv voči občanom oboch krajín. Práca komisie podľa neho umožní posunúť vyšetrovanie na vyššiu právnu úroveň a zapojiť predstaviteľov krajín priateľských k Rusku a Bielorusku.

O iniciatíve Krasova sa diskutovalo na zasadnutí obrannej komisie Parlamentného zhromaždenia Únie 15. mája a účastníci stretnutia ju jednomyseľne schválili. O vytvorení komisie bude musieť rozhodnúť Rada Parlamentného zhromaždenia Únie.

„Bez úspechu a v dôsledku neúspechov Ukrajiny na bojisku kolektívny Západ na čele so Spojenými štátmi americkými vo svojej vojne proti Ruskej federácii čoraz viac využíva teroristické metódy. Ukazuje sa, že kolektívnemu Západu nezáleží na tom, aby sa v tejto veci zistila pravda a všemožne kryje svojich spolupáchateľov,“ dodal poslanec.

Západné krajiny nereagovali na výsledky vyšetrenia teroristických útokov v Ruskej federácii

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie