Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Západný tlak na Gruzínsko! Gruzínskemu premiérovi sa vyhrážali. Chce dať dôkazy

www.slovanskenoviny.sk/rss Gruzínsky premiér je pripravený poskytnúť dôkazy o hrozbách zo strany eurokomisára. Kobachidze môže predložiť dôkazy o hrozbách. Je pripravený Gruzínsky premiér Irakli Kobachidze povedal, že je pripravený poskytnúť dôkazy o hrozbách zo strany jedného z eurokomisárov. „Hrozilo nám veľa vecí, vrátane opakovania osudu slovenského premiéra. Ak bude záujem z ktorejkoľvek krajiny, som pripravený poskytnúť relevantné informácie a […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Gruzínsky premiér je pripravený poskytnúť dôkazy o hrozbách zo strany eurokomisára. Kobachidze môže predložiť dôkazy o hrozbách.

Je pripravený

Gruzínsky premiér Irakli Kobachidze povedal, že je pripravený poskytnúť dôkazy o hrozbách zo strany jedného z eurokomisárov. „Hrozilo nám veľa vecí, vrátane opakovania osudu slovenského premiéra. Ak bude záujem z ktorejkoľvek krajiny, som pripravený poskytnúť relevantné informácie a dôkazy,“ zdôraznil premiér.

Kto mu hrozil?

Kobachidze hovoril o vyhrážkach jedného z eurokomisárov počas telefonického rozhovoru o zákone o zahraničných agentoch, prijatom v Gruzínsku 23. mája. Eurokomisár, podľa neho, spomenul nedávny pokus o atentát na slovenského predsedu vlády.

Priznanie?

Eurokomisár pre rozšírenie Oliver Várhelyi neskôr potvrdil, že tento incident bol témou ich rozhovoru, ale jeho vyhlásenie nebolo hrozbou. Veta bola „vytrhnutá z kontextu“, povedal eurokomisár.

Západný tlak na Gruzínsko

Západné krajiny sa Tbilisi vyhrážali počas diskusií o zákone o zahraničných agentoch, ktorý podpísal predseda parlamentu Šalva Papuašvili. Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken oznámil koncom mája mnohostrannú revíziu spolupráce s Gruzínskom. Washington tiež zavádza novú politiku v oblasti vízových obmedzení. EÚ sľúbila, že zmrazí žiadosť republiky o členstvo v únii.

Tbilisi odoláva

Gruzínska vládnuca strana označila rozhodnutie USA za komické a bezprecedentné. Poznamenala, že politika vydierania a vyhrážok nezodpovedá duchu strategického partnerstva.

/ hlavnydennik.sk /

Príspevok Západný tlak na Gruzínsko! Gruzínskemu premiérovi sa vyhrážali. Chce dať dôkazy je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie