Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Zapichnite špáradlá do banánu a uvidíte čo sa stane. Ľudia objavili dokonalý trik

Na internete koluje trik, ktorý spočíva v použití špáradla a banánu. Pozrime sa, o čo ide. Banány sú jedným z najčastejšie konzumovaných druhov ovocia na svete. Sú dostupné po celý rok, sú vysoko výživné a funkčné počas fyzickej aktivity. Okrem toho sa používajú aj na prípravu mnohých chutných receptov. Prečo sa však v poslednom čase […]
Menej ako 1 min. min.

Na internete koluje trik, ktorý spočíva v použití špáradla a banánu. Pozrime sa, o čo ide.

Banány sú jedným z najčastejšie konzumovaných druhov ovocia na svete. Sú dostupné po celý rok, sú vysoko výživné a funkčné počas fyzickej aktivity. Okrem toho sa používajú aj na prípravu mnohých chutných receptov. Prečo sa však v poslednom čase toľko hovorí o kombinácii banánov a špáradiel? Tu je dôvod, ktorý je jednoduchý, ale skutočne geniálny.

Banány a špáradlá

Banány sú pravdepodobne najobľúbenejším ovocím na svete a sú cenené pre svoju sladkú chuť a všestrannosť v kuchyni. Pôvodne pochádzajú z tropických oblastí Ázie, v súčasnosti sa pestujú a vyvážajú do celého sveta, takže sú vždy prítomné v supermarketoch.

Sú bohaté na živiny, ako sú vitamíny, minerály a vláknina, a najmä na draslík, minerál dôležitý pre reguláciu krvného tlaku a pre správnu činnosť nervového a svalového systému. Okrem toho banány obsahujú vitamín C, vitamín B6 a kyselinu listovú.

Banány sa môžu konzumovať zrelé alebo zelené. Zrelé banány sú sladké a mäkké, zatiaľ čo zelené banány sú pevnejšie a menej sladké, ale dajú sa použiť do mnohých receptov, ako sú dusené jedlá, kari a omáčky.

Často sa používajú ako hlavná zložka mnohých dezertov, ako sú koláče, bábovky a palacinky. V neposlednom rade sa z banánov dajú pripraviť nápoje, ako sú koktaily a džúsy, ktoré sú vhodné najmä na získanie energie v lete. Banány sú dobrou voľbou na zdravé občerstvenie, pretože sú bohaté na živiny a majú nízky obsah tuku a kalórií.

Na skladovanie banánov je dôležité uchovávať ich pri izbovej teplote a mimo dosahu priameho slnečného svetla. Prípadne je možné ich skladovať v chladničke, aby sa spomalil proces dozrievania. V tomto prípade však môže šupka stmavnúť, čo však nemá vplyv na kvalitu.

A práve na ich prirodzenom oxidačnom procese je založený trend, ktorý sa dostáva na titulné stránky webov: Používanie špáradla a banánu.

Špáradlo na zuby v banáne, to je ten trik

Každý vie, aké sú banány citlivé. Stačí malá jamka alebo nepatrný škrabanec na šupke, aby boli otlačené alebo čierne, aj keď sú vo vnútri stále dokonale jedlé. A práve na tom je založená technika špáradla. Skrátka, všetko, čo potrebujete, je banán so šupkou vo výbornom stave a špáradlo.

Špičkou drevenej paličky môžete na šupku banánu vyryť odkaz alebo dizajn. Samozrejme, je to takmer neviditeľné, ale po čase nakreslené čiary začnú tmavnúť v dôsledku oxidácie a správa alebo dizajn budú jasne viditeľné. Je dôležité, aby ste špičkou paličky neprenikli príliš hlboko, aby ste nepoškodili banán.

Takže tu je dobrý spôsob, ako niekomu zanechať odkaz, vyhlásiť výlučné vlastníctvo banánu alebo ho jednoducho ozdobiť bez toho, aby ste ohrozili jeho kvalitu.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie