Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Zásadní změny pro Google. Přestanou fungovat některé populární funkce prohlížeče Chrome

Novou verzi prohlížeče začal Google zavádět již v červnu, informovala společnost na svých stránkách. Chrome přechází z verze MV2 na nový standard MV3. ČTĚTE TAKÉ: Pardubické Dynamo vládne českému Counter-Striku. K dalšímu titulu dokráčelo bez jediné prohry Pro uživatele webového prohlížeče to znamená, že už nebudou fungovat některé z oblíbených doplňků. Google sice proklamuje, že 85 […]
Menej ako 1 min. min.

Novou verzi prohlížeče začal Google zavádět již v červnu, informovala společnost na svých stránkách. Chrome přechází z verze MV2 na nový standard MV3.

ČTĚTE TAKÉ: Pardubické Dynamo vládne českému Counter-Striku. K dalšímu titulu dokráčelo bez jediné prohry

Pro uživatele webového prohlížeče to znamená, že už nebudou fungovat některé z oblíbených doplňků. Google sice proklamuje, že 85 procent rozšíření v internetovém obchodě podporuje i Chrome v MV3 verzi, nicméně ne všechny, upozornil server The Verge.

Nový standard například nepodporuje oblíbený doplněk pro blokování reklam uBlock Origin. Společnost zatím změny zavádí u testovacích verzí prohlížeče. Běžných uživatelů se změna dotkne až v druhé polovině roku. Dopředu by je měl ale prohlížeč upozornit, že některé doplňky již nebudou podporovány.

Verze MV3 se vyvíjí od roku 2018. Jedním z deklarovaných cílů nového rozhraní bylo vylepšení bezpečnosti a soukromí uživatelů prohlížeče Chrome. Podle Googlu jsou oprávnění, která mají rozšíření v rámci MV2, příliš široká, což umožňuje potenciálně zneužívat uživatelská data. Dalším cílem bylo zlepšit výkon rozšíření, připomněl portál TechRadar.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Švejk ožil jako velitel válečné lodi. Místo něj mohl být ve videohře Jára Cimrman, přiznali tvůrci

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie