Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Zasaďte tieto rastliny na parapetu alebo k domu. Pavúky k vám neprídu

Pavúky sú veľmi zaujímavé tvory. Niektorí sa ich boja, iní ich obdivujú, hoci každý vie, že by sa nemali zabíjať, pretože sú veľmi dôležitou súčasťou ekosystému. Chceme ich však hostiť doma? Pochybujem. Preto vám predstavujeme humánne spôsoby, ako sa zbaviť pavúkov z vášho domova. S týmito metódami nemá žiadny pavúk šancu. Sú pavúky na Slovensku […]
Menej ako 1 min.

Pavúky sú veľmi zaujímavé tvory. Niektorí sa ich boja, iní ich obdivujú, hoci každý vie, že by sa nemali zabíjať, pretože sú veľmi dôležitou súčasťou ekosystému.

Chceme ich však hostiť doma? Pochybujem. Preto vám predstavujeme humánne spôsoby, ako sa zbaviť pavúkov z vášho domova. S týmito metódami nemá žiadny pavúk šancu.

Sú pavúky na Slovensku nebezpečné?

Ak niekto z vás trpí arachnofóbiou, dospeje k záveru, že každý pavúk je smrteľne nebezpečný. Ak sa však na to pozrieme trochu racionálnejšie na Slovensku pavúky nepredstavujú pre človeka významnú hrozbu.

Áno, v našej krajine sa vyskytuje niekoľko jedovatých pavúkov, ale väčšinou žijú len v súkromných chovoch, pretože v prirodzenom slovenskom podnebí by nemali šancu prežiť.

Ako sa zbavíte pavúkov z vášho domova?

Teraz, keď už viete, že niektoré pavúky nám môžu spôsobiť nepríjemné pocity, stojí za to zvážiť, ako proti nim bojovať. Je to pomerne jednoduché. Pavúky neznášajú mnohé pachy, ktoré vydávajú bylinky a rastliny.

Ak chcete zabezpečiť, aby žiadny pavúk neprekročil prah vášho bytu, zasaďte na parapety levanduľu, mätu alebo zapáľte vonnú tyčinku s vôňou santalového dreva.

Žiadny pavúk neprejde ľahostajne okolo silnej vône, ktorú tieto rastliny vydávajú. Ak teda máte pocit, že trpíte arachnofóbiou, toto je spôsob, ako na svoju chorobu úplne zabudnúť – aspoň v pohodlí domova.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie