Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Zase som tam zasadila cibuľu a popálila som sa. Teraz si vyberám len túto zeleninu. Úroda je obrovská

Čo zasiať po cibuli? Akú zeleninu by ste po sebe nemali sadiť? Potom sa vzdajte cibule, pretože zožnete len slabú úrodu.
Menej ako 1 min. min.

18.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Pixabay/skorchanov).

Čo zasiať po cibuli? Sezóna je už v plnom prúde a veľa ľudí sa pýta, čo zasiať a zasadiť, aby mali najväčšiu úrodu. Ukazuje sa, že niektorá zelenina bude po cibuli rásť bujne a zdravo, iná nebude mať veľkú šancu na rozvoj. Na čo sa zamerať?

Čo zasiať po cibuli? Tieto rastliny budú krásne rásť.
Foto: Pixabay/skorchanov

Obdobie výsevu zeleniny je v plnom prúde a je najlepší čas postarať sa o rastliny a potom zbierať bohatú úrodu. Nie každý však vie, že niektoré by sa nemali sadiť či siať po sebe, lebo nič nevyrastie. Čo s cibuľou? Venujte pozornosť týmto druhom a skontrolujte, či sa môžu vysadiť.

Čo zasiať po cibuli? Tieto rastliny budú krásne rásť

Cibuľa je zelenina s charakteristickou vôňou, ktorú väčšina z nás jedáva každý deň. Obsahuje veľa živín a vitamínov, ktoré sú prospešné pre telo. Môžete ho pridať do šalátov, mäsa alebo varených jedál.

Ukazuje sa, že po vypestovaní cibule sa oplatí zasiať a zasadiť do zeme zopár ďalších zelenín, ktorým sa bude dobre dariť. Skutočnosť, že cibuľa predtým rástla v zemi, bude mať za následok veľké výnosy. Čo sú to za rastliny?

Patria sem uhorky, mrkva, špenát, reďkovky, petržlen, červená repa a šalát. Skoršia prítomnosť cibule tiež pomôže týmto rastlinám vyhnúť sa chorobám, ako je delia antiqua, vŕtavka mrkvová a strapka tabaková.

Akú zeleninu by ste po sebe nemali sadiť? Potom sa vzdajte cibule, pretože zožnete len slabú úrodu

Železné pravidlo znie: po cibuľke nevysádzajte rastliny z čeľade cibuľovitých. Patrí medzi ne cesnak, šalotka, pór a samozrejme cibuľa. Je to preto, že rastliny majú podobnú potrebu živín a sú náchylné na rovnakých škodcov a choroby.

Cibuľa už z pôdy nasala veľa dobrôt, takže takéto pôsobenie nemá veľký zmysel, pretože v mnohých prípadoch živiny a hnojivá nepomôžu ani na niekoľko rokov.

Okrem toho vynechajte výsadbu špecifickej zeleniny, ako sú zelené fazuľky a všetka krížová zelenina (brokolica, ružičkový kel, kapusta, karfiol, kel, bok choy, rukola, žerucha, žerucha a horčica…). Žiadna z nich sa cibuľke dobre neujme a všetka vaša drina vyjde nazmar.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Kedy vykonávať presádzanie paradajok? Pokyny krok za krokom, ako to urobiť

Kedy zasiať cviklu? Ideálny dátum je hneď za rohom. Nenechajte si ho ujsť, pretože z obrovských hľúz nebude nič

The post Zase som tam zasadila cibuľu a popálila som sa. Teraz si vyberám len túto zeleninu. Úroda je obrovská appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie