Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Zásielková spoločnosť UPS sa stane hlavným poskytovateľom leteckej nákladnej dopravy po ukončení 20-ročnej spolupráce FedEx

Zásielková spoločnosť United Parcel Service (UPS) sa stane hlavným poskytovateľom leteckej nákladnej dopravy pre poštovú službu Spojených štátov amerických (USPS) po tom, ako konkurenčný FedEx oznámil ukončenie ich viac ako 20-ročnej spolupráce. O tom informuje Slovenský večerník s odvolaním sa na správu agentúry Reuters. Finančné podmienky novej zmluvy neboli zverejnené, avšak UPS uviedla, že ocenenie […]
Menej ako 1 min. min.

Zásielková spoločnosť United Parcel Service (UPS) sa stane hlavným poskytovateľom leteckej nákladnej dopravy pre poštovú službu Spojených štátov amerických (USPS) po tom, ako konkurenčný FedEx oznámil ukončenie ich viac ako 20-ročnej spolupráce.

O tom informuje Slovenský večerník s odvolaním sa na správu agentúry Reuters.

Finančné podmienky novej zmluvy neboli zverejnené, avšak UPS uviedla, že ocenenie je “významné”.

USPS bola najväčším zákazníkom leteckého expresného segmentu spoločnosti FedEx, aj keď jej platby klesali v dôsledku presunu listov a balíkov z lietadiel do úspornejších nákladných vozidiel. FedEx uviedol, že je pripravený zrušiť partnerstvo, ak sa podmienky existujúcej zmluvy, ktorá vyprší 29. septembra 2024, nezlepšia. Tento krok sa považuje za dočasný neúspech pre FedEx, ktorý už čelí poklesu dopytu v celom odvetví aj boju s odborovým zväzom pilotov. Spoločnosť verí, že jej ziskovosť sa vo fiškálnom roku 2025 zlepší vďaka plánom na znižovanie nákladov a štíhlejšej prevádzkovej štruktúre. FedEx tiež oznámil, že uskutoční úpravy vo svojej sieti, aby nahradil stratu zmluvy, ktorá jej priniesla ročný obrat takmer 2 miliardy USD (1,85 miliardy eur). Po skončení zmluvy by mohlo prísť až o prácu 300 pilotov spoločnosti FedEx.

“Zmluvné strany neboli schopné dosiahnuť dohodu o vzájomne výhodných podmienkach na predĺženie zmluvy,” uviedol FedEx v pondelok v podaní na burzu cenných papierov.

Platby USPS pre FedEx sa vo fiškálnom roku 2022/23 znížili na približne 1,7 miliardy USD z 2,4 miliardy USD vo fiškálnom roku, ktorý sa skončil v septembri 2020. Poštová služba USPS sa tiež snaží znížiť náklady a reorganizuje svoje operácie. Presúva svoje distribučné centrá bližšie k ľuďom, čo znamená, že potrebuje menej leteckých služieb a viac zásielok prepravuje po zemi.

©Slovenský večerník/ilustračné foto

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie