Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Zásuvka pod rúrou má špeciálnu funkciu, o ktorej skoro nikto nevie

Na čo slúži zásuvka pod rúrou? Premýšľali ste o nej niekedy alebo do nej len dávate čisté plechy a panvice? Chceli nám výrobcovia len poskytnúť ďalší užitočný úložný priestor? Alebo má snáď skrytý účel? To závisí od typu rúry, ktorú máte. Zásuvka môže byť naozaj len ďalší priestor. Môže však slúžiť aj na ohrev hotových […]
Menej ako 1 min. min.

Na čo slúži zásuvka pod rúrou? Premýšľali ste o nej niekedy alebo do nej len dávate čisté plechy a panvice? Chceli nám výrobcovia len poskytnúť ďalší užitočný úložný priestor? Alebo má snáď skrytý účel?

To závisí od typu rúry, ktorú máte. Zásuvka môže byť naozaj len ďalší priestor. Môže však slúžiť aj na ohrev hotových jedál alebo dokonca na grilovanie. A ako viete, na čo bola tá vaša určená?

Na ohrievanie alebo na grilovanie?

Ak je vaša rúra elektrická, zásuvka pod ňou môže byť ohrievacia. Tlačidlo na sporáku označené ako ohrievacia zásuvka by vás malo upozorniť. Je to taká šikovná pomôcka, ktorá vám umožní udržať obed teplý pre prípadných oneskorencov.

Nemusíte rozmýšľať, ako ohriať ryžu, zemiaky alebo pečienku. V tejto zásuvke vám nevychladnú. Rovnako ako hotová príloha, ktorá ešte musí počkať, kým sa uvarí hlavný chod. V zásuvke sa udrží teplá a potom už len pridáte mäso a omáčku. Alebo naopak.

Ak však máte plynovú rúru a úzku zásuvku, môže sa hodiť skôr na grilovanie. Je ideálna na opekanie žemlí alebo bagiet, grilovanie zeleniny, rýb a kuracích steakov. Môžete v nej tiež zapiecť syr alebo opiecť marshmallow pre deti. Je však pomerne výkonný, preto jedlo často kontrolujte, či sa nepripáli.

Alebo len skladovanie

Ale možno je vaša zásuvka naozaj len úložným priestorom. Pravdepodobnejšie je, ak váš sporák už niečo skladuje. Panvice a hrnce v nej budú v poriadku, ale pozor na rôzne podnosy, misky a plastové náčinie. Počas pečenia sa do nich totiž dostane časť tepla z rúry a mohla by spôsobiť ich deformáciu. Taktiež látkové utierky a kuchárske knihy skladujte inde.

Môže vám však dobre poslúžiť napríklad na ohrievanie tanierov. Jedlo podávané na teplých tanieroch zostane dlhšie horúce.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie