Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Zaváraninový pohár otvoríte bez námahy pomocou tohto triku

Potrebujete otvoriť uhorky na obed alebo pridať uhorky do šalátu – a nemôžete otvoriť nádobu. Túto situáciu poznáme asi všetci. Čo môžete urobiť, aby sa viečko ľahko odklopilo, aj keď nemáte veľa sily? Nájdite si niekoho silnejšieho Poznajú to asi všetky deti a veľké množstvo žien – keď sa nemôžu dostať do pohára s džemom […]
Menej ako 1 min. min.

Potrebujete otvoriť uhorky na obed alebo pridať uhorky do šalátu – a nemôžete otvoriť nádobu. Túto situáciu poznáme asi všetci. Čo môžete urobiť, aby sa viečko ľahko odklopilo, aj keď nemáte veľa sily?

Nájdite si niekoho silnejšieho

Poznajú to asi všetky deti a veľké množstvo žien – keď sa nemôžu dostať do pohára s džemom alebo uhorkami, zavolajú otca alebo partnera, aby im pomohol otvoriť viečko s trochou hrubej sily. Niekedy však silné ruky nie sú celkom na dosah alebo sa im ani nepodarí uvoľniť viečko. Vtedy je čas na niekoľko šikovných trikov!

Uvoľnite vákuum

Najmä pri domácom konzervovaní je skutočnosť, že sa viečko neotvára ľahko, dobrým znamením, pretože dáva jasne najavo, že sa produkt vo vnútri nádoby nepokazil. Môžeme z toho mať teda dobrý pocit, ale nepomôže nám to v situácii, keď sa jednoducho potrebujeme dostať dovnútra.

Základným pravidlom, ktoré treba vyskúšať, je uvoľniť vákuum, ktoré sa vytvorilo pod viečkom. Môžete to urobiť jednoducho tak, že na veko niekoľkokrát poklepete lyžicou alebo napríklad druhou stranou hrnca na varenie. Ak to nepomôže, skúste opakovane poklepať končekmi prstov na dno nádoby.

Je možné, že niekoľko ľahkých poklepaní uvoľní vákuum a viečko sa ľahšie otvorí.

Pozor na nôž

Možno ste si zvykli uvoľňovať veko nožom – jednoducho ho zasuňte pod veko a postupne ho uvoľňujte. Ide o pomerne účinný trik, ale dávajte pozor, aby ste sa nezranili. Ak to chcete vyskúšať, vždy si vezmite len príborový nôž, určite nie nič ostré. A aj potom dávajte veľký pozor, aby ste sa neporezali a nerozbili nožom sklo.

Prekliate točenie

Pri otváraní pohára je dôležité správne ho uchopiť, aby sa vám nenamočila dlaň, aby ste si neporezali alebo nepohmoždili ruku a aby sa viečko neotáčalo. Pomôže vám v tom jednoduchý trik – napríklad na veko položte kuchynskú utierku. Ruka vás nebude toľko bolieť, lepšie sa vám bude držať a veko sa ľahšie uvoľní.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie