Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Zavraždil exmanželku i děti své druhé ženy. Šéf sekty dostal trest smrti, z motivu mrazí

Otřesný případ, v němž se splétá složitá síť rodinných vztahů, sexu, smrti a apokalyptické náboženské víry, začal v září 2019. Tehdy zmizely dvě děti jeho druhé ženy Lori Vallow Daybellové – šestnáctiletá Tylee Ryanová a sedmiletý adoptovaný syn Joshua, který trpěl autismem, informovala CNN. Zhruba o měsíc později zemřela Daybellova první žena Tammy. ČTĚTE DÁLE: Policejní manévry v […]
Menej ako 1 min. min.

Otřesný případ, v němž se splétá složitá síť rodinných vztahů, sexu, smrti a apokalyptické náboženské víry, začal v září 2019. Tehdy zmizely dvě děti jeho druhé ženy Lori Vallow Daybellové – šestnáctiletá Tylee Ryanová a sedmiletý adoptovaný syn Joshua, který trpěl autismem, informovala CNN. Zhruba o měsíc později zemřela Daybellova první žena Tammy.

ČTĚTE DÁLE: Policejní manévry v Německu. Muž postřelil několik lidí včetně těhotné ženy, je na útěku

Ostatky dětí se podařilo najít až o rok později. Zemřít měly brutálním způsobem. „Jednou z věcí, kterou jsem měl možnost při Lorině (Daybellova žena byla za vraždu svých dětí potrestána již loni, pozn. red.) procesu vidět, byly fotografie. A ty nelze zapomenout. Věřte tomu nebo ne, když se na Chada podívám, tak se mi hned vybaví,“ řekl Larry Woodcock, příbuzný zavražděných dětí.

Partneři údajně chtěli vyčistit svět od takzvaných mrtvých duší, tedy lidí, kteří podle nich měli místo duše temnou entitu. Chad tvrdil, že tyto zombie umí poznat a poznal je v Loriiných dětech. K činům se ani jeden z manželů nepřiznal. „Tylee měla celý život před sebou. Měla sebeúctu, měla sny, měla cíle. Tento člověk to všechno ukradl,“ řekla po skončení procesu Annie Cushingová, teta zavražděné Tylee Ryanové.

Odsouzený byl vůdcem sekty i spisovatelem

Daybella shledala porota vinným v celé řadě dalších trestných činů, připomněl The New York Times. Vyšetřování odhalilo spoluúčast odsouzeného ve dvou případech spiknutí za účelem spáchání vraždy a rozsáhlého majetkového podvodu. Dále byl obviněn z přípravy jiné vraždy a ze dvou pojistných podvodů.

Již minulý rok v červenci byla odsouzena k trojnásobnému trestu doživotí Daybellova druhá manželka a komplic Lori Vallowová. Žena byla shledána vinnou z podílu na vraždě svých dětí. Za svoji náboženskou horlivost si vysloužila přezdívku „Matka soudného dne.“

Daybell působil jako duchovní vůdce jisté mormonské sekty. Členové skupiny se hlásili k takzvanému Kultu soudného dne (anglicky Doomsday cult) a očekávali brzký příchod konce světa, upozornil web CBS News. Na počátku milénia byl Daybell poměrně úspěšným literátem, připomněl deník The Springville Herald.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Přišel borec a střílel, líčí svědci hrůzu v ostravské nemocnici. Šlo o hypochondrii?

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie