Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Zázračná rastlina práve kvitne. Neuveríte, ako pomáha telu. Nezmeškajte ju

Zdravie máme len jedno, a preto je tak dôležité mu predchádzať a dbať na to, aby sme telu dodávali potrebné živiny. Ako to už býva, jar je ideálnym obdobím na dozrievanie rastlín, ktoré môžu byť prirodzenou náhradou mnohých liekov alebo výživových doplnkov. Jedna takáto rastlina, ktorá je prospešná pre naše zdravie, práve kvitne. Táto rastlina […]
Menej ako 1 min. min.

Zdravie máme len jedno, a preto je tak dôležité mu predchádzať a dbať na to, aby sme telu dodávali potrebné živiny.

Ako to už býva, jar je ideálnym obdobím na dozrievanie rastlín, ktoré môžu byť prirodzenou náhradou mnohých liekov alebo výživových doplnkov. Jedna takáto rastlina, ktorá je prospešná pre naše zdravie, práve kvitne.

Táto rastlina má priaznivý vplyv na naše zdravie

Ak oceňujete prírodné lieky a výživové doplnky, ktoré fungujú podobne ako tie z lekárne, ale bez všetkých chemických prísad, určite by ste sa mali o túto rastlinu zaujímať.

Forzítia nielenže krásne vyzerá a upúta pozornosť svojou intenzívnou žltou farbou, ale má aj množstvo prospešných vlastností pre náš organizmus. Rastlina sa považuje za jednu z prvých, ktoré na jar kvitnú, a začína obdobie, keď sa celá príroda prebúdza k životu.

Forzítie nás takmer okamžite ohromia svojimi žltými kvetmi, ktoré tvoria rozsiahly koberec. Za zmienku stojí aj to, že tieto kvety sú nielen krásnou ozdobou, ale aj jedlou zložkou nášho jedálneho lístka a prírodným liekom.

Ako možno forzítiu využiť v kuchyni?

Tento krásny žltý kvet môže byť zaujímavým doplnkom aj v našej kuchyni. Forzítie sú ideálne nielen ako ozdoba našich jedál, ale aj ako prísada na spestrenie našich sendvičov alebo šalátov.

Navyše sa táto rastlina často používa aj na výrobu nálevov alebo tinktúr. Treba však pamätať na to, že forzítia má najlepšie vlastnosti a spoľahlivú chuť, keď sa zbiera v správnom čase.

Zbierajte jej kvety, keď kvitne. Najlepšie je tiež vyberať rastliny, ktoré sú ďalej od rušných ciest a miest, kde môže dôjsť k znečisteniu.

Forzítie majú bohaté liečivé vlastnosti

Bolo tiež preukázané, že kvety majú množstvo liečivých vlastností, ktoré môžu mať blahodarný vplyv na naše zdravie. Forzítia je bohatá na rutín, ktorý výrazne ovplyvňuje činnosť nášho obehového systému, vrátane posilňovania ciev a je účinným spojencom v boji proti kŕčovým žilám.

Sušené kvety sa môžu konzumovať ako prísada do čajov alebo nálevov. Forzítia je tiež užitočná pri regulácii hladiny cukru a znižovaní cholesterolu. Okrem toho sa rastlina môže používať aj zvonka a pomôcť nám tak zmierniť následky toho, že máme cievnu pokožku.

Má nielen protizápalový účinok, ale brzdí aj proces starnutia pokožky a neutralizuje praskanie kapilár.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie