Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

„Zbavíme vás obvinenia, ale…“ Nová ruská stratégia prináša úspech, namiesto väzby idú obžalovaní na front

Predtým Rusi na podporu vojnového ťaženia na Ukrajine regrutovali väzňov, teraz na front výmenou za ukončenie trestného stíhania mieria podozriví zo zločinov. Aj preto má byť ruská armáda o 15 percent väčšia, než keď roku 2022 napadla Ukrajinu. Video: Ako sa Rusko vyhýba mobilizácii? Jevgenij Žurin bol frontmanom malej ruskej popovej kapely z 90. rokov. […]
Menej ako 1 min. min.

Predtým Rusi na podporu vojnového ťaženia na Ukrajine regrutovali väzňov, teraz na front výmenou za ukončenie trestného stíhania mieria podozriví zo zločinov. Aj preto má byť ruská armáda o 15 percent väčšia, než keď roku 2022 napadla Ukrajinu.

Video: Ako sa Rusko vyhýba mobilizácii?

Jevgenij Žurin bol frontmanom malej ruskej popovej kapely z 90. rokov. Teraz sa ocitol vo vyšetrovacej väzbe a hrozilo mu až desať rokov väzenia za podvod. Už je však na fronte a bojuje za svoju vlasť. Podľa britského denníka The Financial Times je Žurinov príbeh symbolom nového náborového úsilia po celom Rusku.

Z väzby do prvej línie

„Dnes som v prvej línii! Sme neustále v pohybe, spíme v lese. Prvá línia obrany! Ak dá Boh a vrátim sa z frontu, budeme spolu stále spievať moje najlepšie piesne,“ napísal nedávno Žurin na sociálne siete.

To len podčiarkuje zis…

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie