Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Zbavíte sa stresu a tuku. Čaj so zvláštnym názvom je zázrakom

Čaj je jedným z najobľúbenejších nápojov na svete. Pijete ho každý deň? Pravdepodobne si vyberáte čierny, ktorý má tiež veľa výhod. Keď však chcete zhodiť pár kíl navyše, oplatí sa siahnuť aj po iných druhoch čaju. Nielenže pomáhajú vášmu metabolizmu, ale môžu vám dodať aj energiu alebo vás upokojiť. Mnohé z nich môžete pokojne piť […]
Menej ako 1 min. min.

Čaj je jedným z najobľúbenejších nápojov na svete. Pijete ho každý deň? Pravdepodobne si vyberáte čierny, ktorý má tiež veľa výhod. Keď však chcete zhodiť pár kíl navyše, oplatí sa siahnuť aj po iných druhoch čaju. Nielenže pomáhajú vášmu metabolizmu, ale môžu vám dodať aj energiu alebo vás upokojiť. Mnohé z nich môžete pokojne piť večer bez obáv, že budete mať problémy so zaspávaním.

Čaj sa považuje za jeden z najzdravších nápojov na svete. Odborníci na výživu tiež upozorňujú, že môže pomôcť spaľovať kalórie. Tento nápoj urýchľuje trávenie a metabolizmus a je dokonca účinný pri redukcii brušného tuku. Čierny čaj pijeme takmer každý deň. Oplatí sa však zaradiť do svojho jedálnička aj iné jeho druhy. Spoločne budú ešte účinnejšie.

Vzácne listy

Podľa exportu zelený čaj pomáha spaľovať brušný tuk. Pitie niekoľkých šálok tohto nápoja denne znižuje riziko brušnej obezity o 44 percent v porovnaní s ľuďmi, ktorí sa zelenému čaju vyhýbajú. Štúdie tiež potvrdzujú, že zelený čaj pomáha znižovať celkovú telesnú hmotnosť. Tento účinok umožňujú katechíny. Ide o antioxidanty, ktoré sa nachádzajú v listoch zeleného čaju. Majú vplyv na zlepšenie metabolizmu.

Na stres a hmotnosť je čaj Oolong

Čaj Oolong má vlastnosti zeleného aj čierneho čaju. Obsahuje aj polyfenoly, ktoré majú dobrý vplyv na metabolizmus a redukciu brušného tuku. Tento čaj je vhodný aj pre ľudí s hypertenziou a vysokou hladinou cholesterolu. Podľa japonských štúdií zmierňuje stres.

Jemný a účinný

Považuje sa za najušľachtilejší druh čaju. Má jemnú a osviežujúcu chuť a je cenným zdrojom antioxidantov a polyfenolov. Z tohto dôvodu pomáha pri chudnutí. Posilňuje tiež imunitný systém a podporuje srdce a obehový systém. Má málo teínu, takže nestimuluje nervový systém. Môžete ho piť aj pred spaním.

Aká chuť

Čaj Pu-erh sa nazýva aj červený čaj a má výraznú zemitú chuť. Jeho pozitívne účinky na chudnutie sú spôsobené najmä tým, že nálev zvyšuje vylučovanie tráviacich štiav a zlepšuje činnosť čriev. Okrem toho polyfenoly, ktoré obsahuje, bránia ukladaniu tukov.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie