Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Zbavte sa mykózy na nechtoch týmito spôsobmi a nehanbite sa v lete nosiť šlapky

Mykóza nechtov na nohách, často označovaná ako onychomykóza, je bežným problémom, ktorý môže spôsobiť veľa nepríjemností, a to nielen estetických. S príchodom leta a obdobím, keď ľudia častejšie vymieňajú uzavretú obuv za sandále a šľapky, môže mať tento zdravotný problém vplyv aj na sebavedomie mnohých z nás. Nechty postihnuté mykózou môžu byť hrubé, krehké, môžu […]
Menej ako 1 min. min.

Mykóza nechtov na nohách, často označovaná ako onychomykóza, je bežným problémom, ktorý môže spôsobiť veľa nepríjemností, a to nielen estetických. S príchodom leta a obdobím, keď ľudia častejšie vymieňajú uzavretú obuv za sandále a šľapky, môže mať tento zdravotný problém vplyv aj na sebavedomie mnohých z nás.

Nechty postihnuté mykózou môžu byť hrubé, krehké, môžu meniť farbu a dokonca sa deformovať, čo mnohých odrazuje od nosenia otvorenej obuvi. Našťastie existuje niekoľko spôsobov, ako mykózu na nechtoch účinne poraziť a znovu si užiť leto naplno.

Prevencia je kľúčová

Predovšetkým je dôležité dbať na prevenciu. Mykózy milujú vlhké a teplé prostredie, preto je dôležité udržiavať nohy v suchu a čistote. Po kúpaní alebo sprchovaní si vždy dôkladne osušte nohy, obzvlášť priestor medzi prstami. Pri návšteve verejných bazénov, sprch alebo šatní používajte ochrannú obuv, ako sú šľapky.

Hygiena a správna starostlivosť o nohy

Pravidelná a správna starostlivosť o nohy a nechty je nevyhnutná. Nechty si strihajte pravidelne a udržujte ich v čistote. Používajte vlastné nástroje na manikúru a pedikúru, aby ste predišli možnému šíreniu infekcie.

Liečba mykózy

Ak už mykózu na nechtoch máte, nezúfajte. Existuje množstvo liečebných metód, od domácich prostriedkov až po farmaceutické prípravky:

Topické liečiva: Na trhu je dostupných viacero krémov, lakov a sprejov, ktoré obsahujú protiplesňové účinné látky. Tieto prípravky sa aplikujú priamo na postihnuté nechty.

Perorálne antifungálne lieky: Pre ťažšie prípady mykózy môže lekár predpísať perorálne antifungálne lieky, ktoré sú efektívnejšie, avšak môžu mať vedľajšie účinky a je potrebné ich užívať pod lekárskym dohľadom.

Domáce prostriedky: Niektorí ľudia dosiahli dobré výsledky aj s použitím domácich prostriedkov, ako sú kúpele nôh vo vode s octom alebo aplikácia čajovníkového oleja. Efektívnosť týchto metód však môže byť individuálna.

Laserová terapia: Novšou, ale čoraz populárnejšou možnosťou je laserová terapia, ktorá používa špecifické vlnové dĺžky svetla na zničenie plesní bez poškodenia okolitého tkaniva.

Nezanedbávajte problém

Dôležité je nezanedbávať problém a v prípade zistenia prvých príznakov mykózy na nechtoch vyhľadať odbornú pomoc. Čím skôr začnete s liečbou, tým rýchlejšie a efektívnejšie sa môžete tejto nepríjemnosti zbaviť. A tak si môžete plne užívať leto, sandále a nezabudnuteľné chvíle bez obáv o vzhľad vašich nôh.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie