Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Zdravotná sestra varuje pred obľúbeným olejom. Mnoho ľudí ho používa nesprávne

24.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Parilov). Tento olej býval v každej kúpeľni. Dnes ho čiastočne nahradila iná kozmetika a módne exotickejšie produkty. Napriek tomu je stále veľmi populárny, no veľa ľudí ho používa nesprávne. Sestra upozorňuje, že tým viac škodí ako pomáha. Ricínový olej môže byť škodlivý.Foto: shutterstock/Parilov Na sociálnych sieťach sa pred časom […]
Menej ako 1 min. min.

24.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Parilov).

Tento olej býval v každej kúpeľni. Dnes ho čiastočne nahradila iná kozmetika a módne exotickejšie produkty. Napriek tomu je stále veľmi populárny, no veľa ľudí ho používa nesprávne. Sestra upozorňuje, že tým viac škodí ako pomáha.

Ricínový olej môže byť škodlivý.
Foto: shutterstock/Parilov

Na sociálnych sieťach sa pred časom objavil nový trend – ide o známy olej a jeho alternatívne využitie. Má podporovať chudnutie a… chrániť pred rakovinou. V skutočnosti však bude efekt úplne iný.

TikTok je baňou nápadov a inšpirácie, ale nie všetok obsah uverejnený na tejto platforme je spoľahlivý a bezpečný. Nahrávku môže nahrať ktokoľvek a od tej chvíle to žije vlastným životom. Niektoré videá sa stanú mimoriadne populárnymi a oslovia milióny divákov. Problém je v tom, že sú zavádzajúce a nebezpečné.

Ricínový olej v tejto forme môže byť škodlivý

Britská zdravotná sestra Jane Clarke v rozhovore pre Daily Mail varuje pred novým trendom, ktorý ovládol sociálne siete. Ide o… pitie ricínového oleja. Používatelia internetu tvrdia, že podporuje chudnutie, uľahčuje chudnutie a má zdraviu prospešné účinky. Pripisujú jej dokonca zásluhy na prevencii rakoviny. Samozrejme je to nezmysel.

Ricínový olej taký účinok vôbec nemá a jeho pitie predstavuje zdravotné riziko. Ak sa užíva perorálne, dokonca aj v malých dávkach, môže spôsobiť ťažkú ​​hnačku. Nie každý vie, že sa pôvodne používal ako liek na pretrvávajúcu zápchu. Až neskôr prišiel boom starostlivosti o ricínový olej.

„Vo vysokých dávkach môže spôsobiť kŕče v bruchu, potenciálnu nerovnováhu elektrolytov, potenciálnu dehydratáciu a nevoľnosť a vracanie“

– varuje Jane Clarke.

To všetko môže samozrejme spôsobiť chudnutie, no pamätajte, že strácame len vodu a obsah žalúdka. Nemá to nič spoločné s chudnutím alebo spaľovaním tukov. Navyše sa dehydrujeme a znižujeme hladinu sodíka a draslíka, čo je nezdravé a nebezpečné. Z dlhodobého hľadiska môžu takéto praktiky viesť k vážnym žalúdočným a črevným problémom.

Jane Clarke uisťuje, že ricínový olej je úplne bezpečný na vonkajšie použitie, ale jeho účinok končí účinkom jemnej pokožky. Oplatí sa ho použiť na suché alebo zrohovatené partie, ako sú lakte a päty. Nemá však zmysel liať si do pupku, čo odporúča napríklad aj jeden z influencerov.

Pri hľadaní nových, alternatívnych spôsobov starostlivosti o zdravie a krásu sa oplatí počúvať odborníkov a nezabúdať na zdravý rozum.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Jablčný ocot pomáha pri chudnutí, zlepšuje zdravie a vzhľad vlasov. Ako ho používať?

Kostihoj – zakázaný čaj. Má liečivé účinky, ale je lepšie ho nepiť

The post Zdravotná sestra varuje pred obľúbeným olejom. Mnoho ľudí ho používa nesprávne appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie