Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Zdravotné poisťovne budú hradiť diabetikom ďalší liek na cukrovku. O zaradení tabletiek Rybelsus do Zoznamu kategorizovaných liekov rozhodla na júnovom zas…

Zdravotné poisťovne budú hradiť diabetikom ďalší liek na cukrovku. 🩸 O zaradení tabletiek Rybelsus do Zoznamu kategorizovaných liekov rozhodla na júnovom zasadnutí na ministerstve zdravotníctva kategorizačná komisia. Okruh preplácaných liekov sa rozšíri aj pre pacientov s chronickou chorobou obličiek, Crohnovou chorobou, ulceróznou kolitídou či chorobou štepu proti hostiteľovi. Od 1. septembra 2024 na zoznam hradených […]
Menej ako 1 min. min.

Zdravotné poisťovne budú hradiť diabetikom ďalší liek na cukrovku. 🩸 O zaradení tabletiek Rybelsus do Zoznamu kategorizovaných liekov rozhodla na júnovom zasadnutí na ministerstve zdravotníctva kategorizačná komisia.

Okruh preplácaných liekov sa rozšíri aj pre pacientov s chronickou chorobou obličiek, Crohnovou chorobou, ulceróznou kolitídou či chorobou štepu proti hostiteľovi.

Od 1. septembra 2024 na zoznam hradených liekov pribudne:
✅ #Rybelsus: obsahuje účinnú látku semaglutid. Pre liek bola schválená liečba diabetes mellitus 2. typu. Ide o perorálne tablety
✅ #Jardiance (rozšírenie indikácie lieku): obsahuje účinnú látku empagliflozín. Pre liek bola schválená liečba chronickej choroby obličiek. Ide o perorálne tablety.
✅ #Jakavi (rozšírenie indikácie lieku): obsahuje účinnú látku ruxolitinib. Pre liek bola schválená indikácia imunologická reakcia štepu proti hostiteľovi (GvHD, Graft versus host disease). Ide o perorálne tablety.
✅ #Rinvoq (rozšírenie indikácie lieku): obsahuje účinnú látku upadacitinib. Pre liek bola schválená liečba Crohnovej choroby a ulceróznej kolitídy. Ide o perorálne tablety s predĺženým uvoľňovaním.

Od januára 2024 sa do zoznamu kategorizovaných liekov zaradilo už vyše 180 liekov. Patria medzi ne generické/biosimilárne lieky, inovatívne lieky aj lieky so statusom „orphan drugs“, ktoré sú určené na zriedkavé ochorenia. Zoznam kategorizovaných liekov je aktualizovaný a doplnený každý mesiac.

#zdravotnictvo



Zdroj: Ministerstvo zdravotníctva SR

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie