Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Zdravotné poisťovne budú po novom hradiť pacientom inovatívne lieky na ťažkú hemofíliu, melanóm, karcinóm prsníka, ale aj na migrény či ďalšie ochorenia. …

Zdravotné poisťovne budú po novom hradiť pacientom 🔬 inovatívne lieky na ťažkú hemofíliu, melanóm, karcinóm prsníka, ale aj na migrény či ďalšie ochorenia. ❤️‍🩹 O ich zaradení do Zoznamu kategorizovaných liekov rozhodla na poslednom zasadnutí na ministerstve zdravotníctva kategorizačná komisia. Od 1. augusta 2024 na zoznam hradených liekov pribudne: ✅ #Hemlibra: obsahuje účinnú látku emicizumab. […]
Menej ako 1 min. min.

Zdravotné poisťovne budú po novom hradiť pacientom 🔬 inovatívne lieky na ťažkú hemofíliu, melanóm, karcinóm prsníka, ale aj na migrény či ďalšie ochorenia. ❤️‍🩹 O ich zaradení do Zoznamu kategorizovaných liekov rozhodla na poslednom zasadnutí na ministerstve zdravotníctva kategorizačná komisia.

Od 1. augusta 2024 na zoznam hradených liekov pribudne:
✅ #Hemlibra: obsahuje účinnú látku emicizumab. Pre liek bola schválená ďalšia indikácia – liečba ťažkej hemofílie A (vrodený nedostatok faktora VIII) bez inhibítora faktora VIII. Ide o injekčný roztok.
✅ #Kimmtrak: obsahuje účinnú látku tebentafusp. Pre liek bola schválená indikácia liečby uveálneho melanómu. Ide o infúzny roztok.
✅ #Trodelvy: obsahuje účinnú látku sacituzumab govitekan. Pre liek bola schválená indikácia liečby karcinómu prsníka. Ide o infúzny roztok.
✅ #Vyvgart: obsahuje účinnú látku efgartigimod alfa. Pre liek bola schválená indikácia liečby dospelých pacientov s generalizovanou myasteniou gravis. Je to infúzny roztok.
✅ #Vyepti: obsahuje účinnú látku eptinezumab. Pre liek bola schválená indikácia liečby migrény u dospelých pacientov. Ide o infúzny roztok.

Od januára 2024 sa do zoznamu kategorizovaných liekov zaradilo už vyše 180 liekov. Patria medzi ne generické/biosimilárne lieky, inovatívne lieky aj lieky so statusom „orphan drugs“, ktoré sú určené na zriedkavé ochorenia. Zoznam kategorizovaných liekov je aktualizovaný a doplnený každý mesiac.

#zdravotnictvo



Zdroj: Ministerstvo zdravotníctva SR

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie