Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Zelejte toto z kuchyni vodou a striekajte na okná. Sršne a osy neprídu

Teplota sa zvyšuje a počasie nabáda ľudí, aby vyšli z domu. Hmyz ako sršne a osy sa prebúdza k životu. Ako sa môžete chrániť pred návštevou neželaných hostí? Pripravte si jednoduchý odvar na odohnanie sršňov a ôs. Leto sa rýchlo blíži. Polia sú pokryté repkou a na stromoch sa už objavili prvé semená sezónneho ovocia. […]
2 min.

Teplota sa zvyšuje a počasie nabáda ľudí, aby vyšli z domu. Hmyz ako sršne a osy sa prebúdza k životu. Ako sa môžete chrániť pred návštevou neželaných hostí? Pripravte si jednoduchý odvar na odohnanie sršňov a ôs.

Leto sa rýchlo blíži. Polia sú pokryté repkou a na stromoch sa už objavili prvé semená sezónneho ovocia. Počasie je priaznivé na aktivity vonku. Mohlo by sa zdať, že toto ročné obdobie nemá žiadne nevýhody.

Avšak práve na jar a v lete sa aktivizuje hmyz, ako sú sršne, osy a komáre. Chcete sa chrániť pred návštevou neželaných návštevníkov? Pripravte si tento jednoduchý sprej a sršne a osy sa k vám ani nepriblížia. Všetky potrebné ingrediencie už pravdepodobne máte v kuchynskej skrinke.

Kde hniezdia sršne?

Sezóna sršňov sa začína v júli, ale tento rok sa objavili až o dva mesiace skôr. V Poľsku sa vyskytuje jeden druh sršňa – sršeň európsky. Je to najväčší zástupca čeľade osovitých. Obývajú zelené plochy aj aglomerované miesta. Žijú v malých hniezdach. Zakladajú ich na suchých miestach chránených pred dažďom, ako sú podkrovia, prístrešky alebo altánky.

Pohľad na sršňa neveští nič dobré – najmä v domácnosti. Hmyz útočí len vtedy, keď sa cíti ohrozený. Mávanie novinami alebo rukami ich len povzbudí k útoku. Ako sa chrániť pred sršňami? Pripravte si tento jednoduchý odvar a hmyz sa k vám ani nepriblíži.

Dajte ho do vody a postriekajte ním okná. Hmyz sa k vám ani nepriblíži

Sršne a osy často lietajú do domov. Priťahuje ich vôňa potravy. Hmyz sa živí muchami, včelami, ovocím a šťavou z niektorých stromov. Ako odpudzujete hmyz z vášho domu? Potrebujete len jednu vec, ktorú už pravdepodobne máte doma. Je to klinček. Do šálky vložte čajovú lyžičku klinčekov a zalejte ich vriacou vodou. Prikryte ju tanierom a odložte na 10 minút. Po 10 minútach vyberte klinčeky a nálev nalejte do fľaše s rozprašovačom.

Nastriekajte ho na okenné parapety, okenné rámy a rámy dverí. Sršne a osy neznesú vôňu klinčekov a len čo ju zacítia, okamžite utečú. Ošetrenie opakujte raz za tri dni a hmyz sa k bytu ani nepriblíži. Chcete odpudiť komáre? Pridajte do nálevu niekoľko kvapiek levanduľového a gáfrového oleja.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie