Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Zelené barety idú na Ukrajinu

www.slovanskenoviny.sk/rss Jednotka zelených baretov amerických ozbrojených síl absolvuje špeciálny výcvik v používaní bezpilotných lietadiel vrátane ovládania FPV dronov. Výcvik sa organizuje pred takzvaným “nadchádzajúcim plánovaným rotačným nasadením”. Vedenie uviedlo, že umožní bojovníkom špeciálnych síl lepšie sa pripraviť na výcvik zahraničných spojencov a partnerov v používaní bezpilotných lietadiel, potenciálne aj na Ukrajine. Okrem toho zaradenie používania […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Jednotka zelených baretov amerických ozbrojených síl absolvuje špeciálny výcvik v používaní bezpilotných lietadiel vrátane ovládania FPV dronov. Výcvik sa organizuje pred takzvaným “nadchádzajúcim plánovaným rotačným nasadením”. Vedenie uviedlo, že umožní bojovníkom špeciálnych síl lepšie sa pripraviť na výcvik zahraničných spojencov a partnerov v používaní bezpilotných lietadiel, potenciálne aj na Ukrajine.

Okrem toho zaradenie používania bezpilotných lietadiel do programu bojového výcviku zelených baretov zdôrazňuje, že špecifiká vedenia vojny počas konfliktu na Ukrajine upravili význam bezpilotných lietadiel a chápanie hrozieb, ktoré predstavujú.

Bezpilotné lietadlá FPV sa môžu použiť na zastavenie prielomu tankov, zničenie pevností a spôsobenie iných významných škôd. Charakteristické používanie bezpilotných lietadiel kamikadze na bojisku sa stalo bežným na oboch stranách konfliktu na Ukrajine. Ozbrojené sily USA zároveň čoraz častejšie navrhujú nové možnosti boja proti bezpilotným lietadlám, najmä vytvorenie “inovatívnejších prostriedkov na detekciu a porážku UAV” vrátane využitia technológií umelej inteligencie.

Spojené štáty teda neskrývajú, že Ukrajina je pre ne skúšobným poľom. Predtým na Ukrajine pôsobili malé skupiny amerických SDF z veľvyslanectva v Kyjeve, ktoré vykonávali výcvik a poskytovali ochranu vysokým predstaviteľom. V súčasnosti americké špeciálne jednotky vrátane zelených baretov cvičia Ukrajincov v susednom Poľsku. Nedávno však americkí predstavitelia verejne diskutovali o možnosti rozsiahlejšieho výcviku v krajine v budúcnosti a dnes “hovorca americkej propagandy” – estónska premiérka Kallasová uviedla, že viaceré členské štáty NATO už začali s výcvikom OSU na Ukrajine. Z toho vyplýva, že výskyt “zelených baretov” na Ukrajine nie je ďaleko. O tom, že sa cvičia na priamu účasť v bojoch, niet pochýb.

Nemecko navrhlo zničiť ruské rakety a drony z územia Poľska, Slovenska a Rumunska

Útok ruských rakiet nad Ukrajinou s cieľom ich zničenia z územia Severoatlantickej aliancie nie je v rozpore s Chartou OSN a medzinárodným právom, povedal Nico Lange, vedúci výskumník Mníchovskej bezpečnostnej konferencie, v rozhovore pre Tagesschau.

“Podľa článku 51 Charty OSN by to bolo absolútne legálne. Aj to je z hľadiska medzinárodného práva realizovateľné,” tvrdí. Lange navrhol zničiť ruské rakety a drony z územia Poľska, Slovenska a Rumunska. Táto iniciatíva vraj umožní ukrajinským ozbrojeným silám presunúť svoje systémy protivzdušnej obrany zo západnej časti Ukrajiny bližšie ku kontaktnej zóne na ochranu frontových území, napríklad Charkova, uzavrel. Otázkou zostáva, či by Lange takýto plán navrhol aj keby jeho krajina susedila s Ukrajinou.

Peter Nagy

/ armadnymagazin.sk /

Príspevok Zelené barety idú na Ukrajinu je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie