Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Zelenina nerastie dobre? Utekajte do lesa a prineste späť nejaké šišky. Nebudete potrebovať hnojivá z obchodu

05.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Shutterstock/Ameria Calosa). Mnohí z nás pestujú zeleninu v záhrade, no niekedy nerastie dobre. Domáce hnojivo je skvelý nápad na výživu a urýchlenie rastu rastlín. Ako ho pripraviť? Ukazuje sa, že všetko, čo musíte urobiť, je ísť do lesa. Ako vyrobiť hnojivo zo šišiek?Foto: Shutterstock/Ameria Calosa Ak chceme zeleninu vyživiť, […]
Menej ako 1 min. min.

05.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Shutterstock/Ameria Calosa).

Mnohí z nás pestujú zeleninu v záhrade, no niekedy nerastie dobre. Domáce hnojivo je skvelý nápad na výživu a urýchlenie rastu rastlín. Ako ho pripraviť? Ukazuje sa, že všetko, čo musíte urobiť, je ísť do lesa.

Ako vyrobiť hnojivo zo šišiek?
Foto: Shutterstock/Ameria Calosa

Ak chceme zeleninu vyživiť, nemusíme používať chemické prípravky zo záhradkárstva. Oveľa lepší nápad je pripraviť si hnojivo sami. Je to ekologické, prírodné a oveľa lacnejšie. Namiesto míňania peňazí sa oplatí ísť na prechádzku a zbierať šišky.

Ako vyrobiť hnojivo zo šišiek? Stačí 20 minút a zeleninu nestihnete pozbierať

Hnojivo zo šišiek obsahuje veľa cenných živín, ako je zinok, draslík a fosfor, ako aj alkaloidy. Takáto živina nielenže zlepší rast rastlín, ale tiež ich urobí odolnejšími voči chorobám. Okrem toho zlepší kvitnutie a plodnosť. Príprava domáceho kondicionéra je veľmi jednoduchá.

Na prípravu hnojiva stačí naplniť litrový pohár šiškami a potom ich zaliať vodou. Všetko nalejeme do hrnca a varíme asi 20 minút. Keď vychladne, nalejte späť do pohára. Pripravený základ by sa mal uchovávať na tmavom a chladnom mieste.

Keď chceme zeleninu zaliať, nezabudnime rozriediť 50 ml odvaru zo šišiek s litrom vody. Hnojivo možno aplikovať raz za dva týždne a rastliny budú rodiť určite oveľa lepšie.

Šišky.
Foto: shutterstock/Chomphunut Butwong

Aký je najlepší spôsob mulčovania pôdy? Nekupujte kôru stromov. Rovnako dobre poslúžia aj šišky

Šišky sú vhodné aj na mulčovanie pôdy. Skúsení záhradníci vedia, že zakrytie pôdy je veľmi dôležité pri udržiavaní vhodnej teploty a vlhkosti pôdy.

Ako mulčovať šiškami? Stačí ich rozsypať po záhonoch. Najdlhšie sa rozložia šišky jedle a najrýchlejšie sa rozložia šišky smrekovca.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Pamätajte na to a vaše tuje budú rásť ako burina. To zaručuje vysoký a hustý živý plot

Ako zistíte, čo vašim paradajkám chýba? Pozrite sa na listy. Dôvod budete mať na dosah ruky

The post Zelenina nerastie dobre? Utekajte do lesa a prineste späť nejaké šišky. Nebudete potrebovať hnojivá z obchodu appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie