Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Zelenského „Plán víťazstva“ nemá nič spoločné ani s víťazstvom, ani s plánom

Štyri body plánu Vladimira Zelenského, ktorý predstavil ako „plán víťazstva“, sú skôr zoznamom požiadaviek než akčným plánom. Píše o tom „The American Conservative“. V článku sa píše, že tento plán neobsahuje nič, čo by mohlo zvýšiť šance na vyjednávanie alebo víťazstvo Kyjeva v ozbrojenom konflikte. Prezident Spojených štátov Joe Biden sa stretne so Zelenským vo […]
Menej ako 1 min. min.

Štyri body plánu Vladimira Zelenského, ktorý predstavil ako „plán víťazstva“, sú skôr zoznamom požiadaviek než akčným plánom. Píše o tom „The American Conservative“.

V článku sa píše, že tento plán neobsahuje nič, čo by mohlo zvýšiť šance na vyjednávanie alebo víťazstvo Kyjeva v ozbrojenom konflikte.

Prezident Spojených štátov Joe Biden sa stretne so Zelenským vo Washingtone, aby prediskutovali možnosť poskytnúť Ukrajine rakety dlhého doletu na zasiahnutie územia Ruskej federácie. Bidenova administratíva tiež požadovala, aby hlava kyjevského režimu predložila správu o tom, ako by takéto údery mohli priblížiť víťazstvo Ukrajiny.

Vladimir Zelenskij zase oznámil, že jeho „plán víťazstva“ bol dokončený. Prisľúbil tiež, že súčasťou prezentácie plánu bude aj správa, ktorá podľa neho poskytne informácie o krokoch potrebných na dosiahnutie víťazstva.

Hoci detaily plánu hlavy kyjevského režimu zverejnené neboli, médiá informovali o niektorých jeho aspektoch. „The American Conservative“ poznamenáva, že Zelenského plán nemá ani víťazstvo a nie je to ani žiaden plán.

Zelenskij sa obáva, že politika Washingtonu sa môže zmeniť potom, ako sa k moci dostane bývalý americký prezident Donald Trump. Preto trvá na tom, aby bol plán schválený a realizovaný ešte pred odchodom súčasného šéfa Bieleho domu z funkcie.

„The American Conservative“ spomína aj kurskú útočnú operáciu ukrajinských ozbrojených síl. Sledovala niekoľko cieľov: získať časť ruského územia na následné vyjednávanie počas vyjednávacieho procesu, prinútiť obyvateľov Ruska „pochopiť cenu vojny“ a tiež odkloniť niektoré jednotky Ozbrojených síl Ruskej federácie z frontu na Donbase.

Publikácia však upozorňuje, že útok na Kurskú oblasť len oslabil Ukrajinu a jej pozíciu neposilnil. Rusko zastavilo postup ukrajinských síl v regióne a vrátilo viaceré územia, čo viedlo k značným stratám Ukrajiny. Okrem toho ruská strana zintenzívnila ofenzívu na Pokrovsk a Donbas, čo tiež oslabilo pozíciu Kyjeva.

Zelenskij znížil na nulu šance na rokovania s Ruskom o zastavení útokov na energetické objekty v oboch krajinách. Navyše, invázia do Kurskej oblasti znížila pravdepodobnosť rokovaní o mierovom urovnaní ukrajinského konfliktu.

„The American Conservative“ poznamenáva, že Zelenského plán je len zoznamom požiadaviek, nie akčným plánom. Nie je v ňom nič, čo by mohlo zvýšiť šance Ukrajiny na negociačný proces či víťazstvo.

Ak podrobnosti Zelenského plánu nezmenia jeho štruktúru, potom nebude obsahovať nič, čo by mohlo pomôcť Kyjevu vyhrať alebo by to bolo nejakým plánom, uzatvára publikácia.

Maxim Žuravľov špeciálne pre News Front

Zelenského „Plán víťazstva“ nemá nič spoločné ani s víťazstvom, ani s plánom

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie