Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Zelenskyj opäť žiadal o dodanie systémov protivzdušnej obrany. Rusi hádžu stovky bômb týždenne, vraví

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v nedeľu uviedol, že Rusko za uplynulý týždeň zhodilo na Ukrajinu 800 bômb. V tejto súvislosti znovu požiadal západných spojencov o posilnenie ukrajinskej protivzdušnej obrany, píše agentúra DPA. “Ukrajina potrebuje viac systémov protivzdušnej obrany. Potrebujeme väčšiu pomoc od našich partnerov,” povedal Zelenskyj. Ukrajinská armáda podľa neho potrebuje prostriedky na zostrelenie ruských bombardérov. […]
Menej ako 1 min. min.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v nedeľu uviedol, že Rusko za uplynulý týždeň zhodilo na Ukrajinu 800 bômb. V tejto súvislosti znovu požiadal západných spojencov o posilnenie ukrajinskej protivzdušnej obrany, píše agentúra DPA.

“Ukrajina potrebuje viac systémov protivzdušnej obrany. Potrebujeme väčšiu pomoc od našich partnerov,” povedal Zelenskyj. Ukrajinská armáda podľa neho potrebuje prostriedky na zostrelenie ruských bombardérov.

Rusko tvrdí, že na východe Ukrajiny dobylo dediny Novooleksandrivka a Spirne

Ukrajinský prezident zároveň zverejnil zábery zo spúšte a požiarov po útokoch v Chersonskej, Dnepropetrovskej, Odeskej a Záporožskej oblasti.

Agentúra DPA pripomenula, že sedem ľudí zahynulo v sobotu pri ruskom raketovom útoku v meste Vilniansk v Záporožskej oblasti. Zranenia utrpelo viac ako 40 osôb.

Kyjev viackrát žiadal svojich spojencov o viac systémov protivzdušnej obrany Patriot, ktoré by poskytli lepšiu ochranu pre ukrajinské mestá.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie