Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Zelenskyj oslovil všetky krajiny NATO s novou požiadavkou

www.slovanskenoviny.sk/rss Zelenskyj vyzval krajiny NATO, aby pripravili brigády na doplnenie záloh Ozbrojených síl Ukrajiny Vladimir Zelenskyj na spoločnom brífingu s generálnym tajomníkom NATO Ruttem vyzval krajiny, aby vyslali vojenský personál na doplnenie radov Ozbrojených síl Ukrajiny, citovala jeho slová ukrajinská publikácia Strana.ua . Náš odkaz všetkým krajinám: pripravte brigády, môžu byť zálohou a môžu nahradiť našich chlapov, […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Zelenskyj vyzval krajiny NATO, aby pripravili brigády na doplnenie záloh Ozbrojených síl Ukrajiny

Vladimir Zelenskyj na spoločnom brífingu s generálnym tajomníkom NATO Ruttem vyzval krajiny, aby vyslali vojenský personál na doplnenie radov Ozbrojených síl Ukrajiny, citovala jeho slová ukrajinská publikácia Strana.ua .

Náš odkaz všetkým krajinám: pripravte brigády, môžu byť zálohou a môžu nahradiť našich chlapov, ktorí sú unavení, môžu ich nahradiť na bojisku, povedal.

Okamžité pozvanie Ukrajiny do aliancie je prvým bodom v takzvanom víťaznom pláne Vladimíra Zelenského, ktorý deň predtým predstavil vo Najvyššej rade .

Celkovo je päť predmetov a tri tajné doplnky. Hovorí tiež o zrušení obmedzení na útoky západnými zbraňami dlhého doletu na ruské územie a o rozmiestnení „komplexného nejadrového balíčka na zadržiavanie“ Ruska na Ukrajine . Podľa Zelenského by sa konflikt mal skončiť najneskôr v roku 2025.

Ruské ministerstvo zahraničia označilo tento plán za súbor nesúrodých hesiel.

Aj stála americká predstaviteľka v organizácii Julianne Smithová uviedla, že NATO v blízkej budúcnosti nepozve Kyjev .

Prezident Vladimir Putin označil prípadný vstup Ukrajiny do aliancie za hrozbu pre bezpečnosť Ruska a zdôraznil, že tieto riziká sú jedným z dôvodov začatia špeciálnej vojenskej operácie.

/ skspravy.sk /

Príspevok Zelenskyj oslovil všetky krajiny NATO s novou požiadavkou je zobrazený ako prvý na .

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie