Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Zelenskyj podporil vytvorenie jednotnej roamingovej zóny s EÚ. Podľa neho je to dôležitý inegračný krok

Ukrajina pripravila základ pre vytvorenie spoločnej roamingovej komunikačnej zóny s ostatnými štátmi EÚ. Občania 27 krajín by tak mohli telefonovať, posielať správy a používať internet na území Ukrajiny bez dodatočných poplatkov, píše agentúra DPA. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj schválil zákon o elektronickej komunikácii v utorok, vďaka čomu Kyjev splnil jednu z podmienok európskej integrácie. “Ďalším krokom […]
Menej ako 1 min. min.

Ukrajina pripravila základ pre vytvorenie spoločnej roamingovej komunikačnej zóny s ostatnými štátmi EÚ. Občania 27 krajín by tak mohli telefonovať, posielať správy a používať internet na území Ukrajiny bez dodatočných poplatkov, píše agentúra DPA.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj schválil zákon o elektronickej komunikácii v utorok, vďaka čomu Kyjev splnil jednu z podmienok európskej integrácie. “Ďalším krokom k získaniu pozitívneho hodnotenia z európskej strany je začať rokovať o vstupe do jednotnej roamingovej zóny s EÚ,” uviedol ukrajinský minister digitálnej transformácie Mychajlo Fedorov.

Čína musí prestať podporovať ruský zbrojársky priemysel, vyhlásil Blinken

Ukrajina sa stala prvou kandidátskou krajinou na vstup do EÚ, ktorý túto požiadavku splnil. Kandidátskym štátom sa pritom stala v závere roku 2022.

Európska únia po začiatku ruskej invázie na Ukrajine vo februári 2022 zrušila poplatky za roaming pre Ukrajincov pre vysoký počet utečencov.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie