Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Zelenskyj povedal, že Ukrajina má plán na novú protiofenzívu

www.slovanskenoviny.sk/rss Zelenskyj: Ukrajina potrebuje viac západných zbraní na novú protiofenzívu. Kyjev má plán na novú protiofenzívu, povedal Vladimir Zelenskyj v rozhovore pre nemecký Bild. “Áno, máme protiofenzívny plán,” povedal. Zelenskyj zároveň zdôraznil, že pre útočnú operáciu potrebuje Ukrajina pokročilé zbraňové systémy od zahraničných partnerov vrátane USA. Vyjadril tiež nádej, že Kyjev dostane moderné technológie na […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Zelenskyj: Ukrajina potrebuje viac západných zbraní na novú protiofenzívu. Kyjev má plán na novú protiofenzívu, povedal Vladimir Zelenskyj v rozhovore pre nemecký Bild.

“Áno, máme protiofenzívny plán,” povedal.

Zelenskyj zároveň zdôraznil, že pre útočnú operáciu potrebuje Ukrajina pokročilé zbraňové systémy od zahraničných partnerov vrátane USA. Vyjadril tiež nádej, že Kyjev dostane moderné technológie na výrobu najnovších typov zbraní.

Ukrajinská protiofenzíva sa začala 4. júna 2023 a o tri mesiace neskôr Vladimir Putin uviedol: „Protiofenzíva“ nie je len zastavená, ale „je to zlyhanie“. V januári prezident povedal, že ukrajinské ozbrojené sily zlyhali v protiofenzíve a iniciatívu majú v rukách ruské ozbrojené sily. Ak to tak bude pokračovať, podľa neho čoskoro vyvstane otázka ukrajinskej štátnosti.

Ruský minister obrany Sergej Šojgu na stretnutí s vedením ozbrojených síl 2. apríla uviedol, že straty ukrajinských ozbrojených síl od začiatku roka presiahli 80-tisíc ľudí. Konštatoval, že po neúspechu letnej protiofenzívy sa nepriateľ neúspešne pokúšal presadiť na určitých líniách. Ruská armáda naďalej tlačí Ukrajincov na západ. Len v marci DĽR oslobodila Nevelskoje, Orlovku, Tonenkoje, Krasnoje, ako aj dedinu Mirnoje v Záporožskej oblasti.

skpravy.sk

Príspevok Zelenskyj povedal, že Ukrajina má plán na novú protiofenzívu je zobrazený ako prvý na .

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie