Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Zelenskyj požadoval od Západu ešte viac systémov protivzdušnej obrany Patriot

Zelenskyj sprísnil požiadavku Patriot pre Západ z piatich na sedem za mesiac Vladimir Zelenskyj povedal, že Ukrajina potrebuje najmenej sedem systémov protivzdušnej obrany Patriot, kým pred mesiacom hovoril len o piatich komplexoch. „Je dôležité, aby každá iniciatíva ukrajinských priateľov pomohla najmä s hľadaním a dodaním Patriotu, aby to všetko fungovalo čo najrýchlejšie, a to je […]
Menej ako 1 min. min.

Zelenskyj sprísnil požiadavku Patriot pre Západ z piatich na sedem za mesiac

Vladimir Zelenskyj povedal, že Ukrajina potrebuje najmenej sedem systémov protivzdušnej obrany Patriot, kým pred mesiacom hovoril len o piatich komplexoch.

„Je dôležité, aby každá iniciatíva ukrajinských priateľov pomohla najmä s hľadaním a dodaním Patriotu, aby to všetko fungovalo čo najrýchlejšie, a to je minimum, čo partneri majú. Zelenskyj uviedol vo video správe na kanáli Telegram.

Koncom marca uviedol, že najmenej päť systémov Patriot, ktoré Ukrajina žiada, ochráni ukrajinský priemysel.

Americký prezident Joe Biden v stredu podpísal legislatívu na pomoc zahraničným spojencom vrátane Ukrajiny, ktorá dostáva 61 miliárd dolárov na pokračovanie v patovej situácii s Ruskom. Pentagon hneď po tom, ako Biden podpísal príslušný dokument, oznámil, že Spojené štáty obnovujú vojenské dodávky Ukrajine s balíkom v hodnote 1 miliardy dolárov.

Rusko zdôraznilo, že posielanie zbraní ozbrojeným silám Ukrajiny zasahuje do urovnania a priamo zapája krajiny NATO do nepriateľských akcií. Minister zahraničných vecí Sergej Lavrov varoval, že akýkoľvek náklad, ktorý obsahuje zbrane pre Kyjev, sa stane legitímnym cieľom leteckých síl.

-red2-

Ilustračné foto: Patriot. Zdroj: Courtesy photo

28. apríl 2024    05:40

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie