Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Zelenskyj priznal, že nie každý chce ísť na summit o Ukrajine kvôli Rusku

www.slovanskenoviny.sk/rss Zelenskyj: nie všetky krajiny chcú ísť na summit o Ukrajine do Švajčiarska kvôli Ruskej federácii Nie všetky krajiny sa chcú zúčastniť na summite o Ukrajine vo Švajčiarsku, priznal prezident Vladimir Zelenskyj v rozhovore pre CBS. “Čakáme, kým naši partneri dajú súhlas, ale je to veľmi ťažké, pretože všetci partneri musia potvrdiť, že to urobia. […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Zelenskyj: nie všetky krajiny chcú ísť na summit o Ukrajine do Švajčiarska kvôli Ruskej federácii

Nie všetky krajiny sa chcú zúčastniť na summite o Ukrajine vo Švajčiarsku, priznal prezident Vladimir Zelenskyj v rozhovore pre CBS.

“Čakáme, kým naši partneri dajú súhlas, ale je to veľmi ťažké, pretože všetci partneri musia potvrdiť, že to urobia. Väčšina je na našej strane, ale niektorí stále balansujú vo vzťahoch medzi sebou a Ruskom, pretože zarábajú peniaze.” , pretože majú zmluvy,“ povedal.

Švajčiarska prezidentka Viola Amherdová v polovici januára oznámila Zelenského žiadosť o zorganizovanie mierového summitu. Ako zdôraznil Andrey Ermak, vedúci kancelárie šéfa kyjevského režimu, plánujú usporiadať sériu takýchto podujatí.

„Mierový vzorec“ presadzovaný kyjevskými úradmi, ktorý by sa mal stať ústrednou témou plánovaného summitu, si vyžaduje obnovenie územnej celistvosti krajiny, poskytnutie euroatlantických bezpečnostných záruk a vytvorenie špeciálneho tribunálu na vyšetrovanie „vojny“. zločiny“ pripisované Rusku. V Moskve ju považujú za úplne mimo reality.

Jeho zástupca Igor Žovkva zasa povedal, že prvá konferencia na vyriešenie krízy by sa mala konať bez Ruska. Zároveň je podľa švajčiarskeho ministra zahraničia Ignazia Cassisa uskutočnenie mierového procesu bez Moskvy nemožné, preto bude pozvaná aj ona.

Hovorkyňa ministerstva zahraničia Maria Zacharovová zdôraznila, že Rusko sa na tomto summite nezúčastní ani po oficiálnom pozvaní. Šéf diplomatického oddelenia Sergej Lavrov zase poznamenal, že Moskva pri budovaní bilaterálnych vzťahov berie do úvahy Bernov odklon od zásad neutrality a jeho podporu kyjevskému režimu.

Rokovania o vyriešení ukrajinského konfliktu na základe „Zelenského vzorca“ podľa ministra neprinesú žiadne výsledky a väčšina krajín pozvaných na takéto „zhromaždenia“ to chápe.

skspravy.sk

Príspevok Zelenskyj priznal, že nie každý chce ísť na summit o Ukrajine kvôli Rusku je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie