Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Zelenskyj uráží Bidena kvůli nepřítomnosti na mírovém summitu

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v poslední době stále častěji veřejně útočí na příslovečnou ruku, která ho krmí. On a jeho nejvyšší představitelé si již dlouho stěžují, že miliardy ze schválené Západní obranné pomoci a dodávek se na Ukrajinu dostávají příliš pomalu, což dává lépe vyzbrojeným Rusům jasnou výhodu. Ale nyní, když je situace stále zoufalejší, […]
Menej ako 1 min. min.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v poslední době stále častěji veřejně útočí na příslovečnou ruku, která ho krmí. On a jeho nejvyšší představitelé si již dlouho stěžují, že miliardy ze schválené Západní obranné pomoci a dodávek se na Ukrajinu dostávají příliš pomalu, což dává lépe vyzbrojeným Rusům jasnou výhodu.

Ale nyní, když je situace stále zoufalejší, zejména v Charkovské oblasti, kde Ruské síly rychle postupují, se Zelenskyj pustil do samotného prezidenta Bidena. Příští měsíc se má ve Švýcarsku konat významný mírový summit podporovaný Ukrajinou a zdá se velmi nepravděpodobné, že se ho Biden zúčastní, což Zelenského velmi netěší.

Během úterní návštěvy Belgie Zelenskyj novinářům řekl, že by nebylo „silným rozhodnutím“, kdyby se Biden summitu, který se má konat 15.-16. června poblíž Lucernu, nezúčastnil. Šel dokonce tak daleko, že řekl, že by se to rovnalo potlesku ve stoje pro Putina.

Ukrajinský vůdce tím zřetelně znevážil Bidena a urazil ho, když v podstatě řekl, že pokud se Biden nedostaví, bude plnit Putinovy příkazy.

„Mírový summit potřebuje prezidenta Bidena, stejně jako ostatní lídři, kteří se dívají na reakci Spojených států. Putin jeho nepřítomnost pouze ocení, osobně ji ocení – a to ve stoje,“ řekl Zelenskyj.

Pozoruhodné však je, že Rusko nebylo nikdy pozváno, aby vyslalo svého zástupce. Vzhledem k tomu, že Moskva stojí na druhé straně jako přímý účastník války, znamená to, že cíl konference zajistit „spravedlivý a trvalý mír“ se jeví jako zbytečné úsilí.

Nakonec se zdá, že Zelenskému jde jen o další fotku, na níž se může ukázat po boku nejmocnějších světových vůdců. Kreml celou věc odmítl jako pouhou prokyjevskou PR příležitost. Zelenskyj v tuto chvíli zoufale naléhá na své Západní podporovatele, aby schválili použití zvenčí dodaných dalekonosných zbraní k útoku přímo na Ruském území.

Co však Zelenského a jeho jestřábí stoupence tak rozčiluje? Agentura Bloomberg před několika dny přinesla tento titulek: Biden se chystá vynechat mírový summit o Ukrajině kvůli hollywoodské sbírce. V článku se uvádí následující:

„Prezident Joe Biden pravděpodobně vynechá summit o Ukrajině, který se bude konat příští měsíc, protože koliduje s předvolební akcí v Kalifornii, které se má zúčastnit spolu s Georgem Clooneym, Julií Robertsovou a dalšími hvězdami.

Švýcarsko naplánovalo konferenci na 15.-16. června po zasedání skupiny G7 v Itálii. Podle lidí obeznámených s touto záležitostí, kteří si nepřáli být jmenováni, ale hovoří o soukromých jednáních, se konference plánuje zúčastnit několik vedoucích představitelů skupiny G-7, ale Biden ani viceprezidentka Kamala Harrisová na ní nebudou. Prezident Vladimir Putin nebyl pozván a vedoucí představitelé dalších zemí se rovněž chystají neúčastnit.“

Ukrajinský prezident rovněž naléhá, aby se Švýcarského summitu zúčastnil Čínský prezident Si Ťin-pching, který v Pekingu vidí mocnou zemi, která má na Putina vliv – pokud se ji podaří přesvědčit, aby podpořila Ukrajinský mírový vzorec.

Zelenskyj o nedávných Ruských smrtících úderech na Charkov prohlásil: „Všechno bylo vyhozeno do vzduchu, děti, lidé, civilisté, a vy nemůžete odpovědět (Rusku). Dostáváte satelitní snímky od vaší rozvědky, ale nemůžete nijak reagovat. Myslím, že je to nespravedlivé. Ale – a to je fakt – nemůžeme hazardovat s podporou našich partnerů. Proto nepoužíváme zbraně našich partnerů k útoku na Ruské území. Proto vás žádáme, abyste nám k tomu dali povolení.“

Prosím, lajkujte, sdílejte a přihlaste se k odběru tohoto kanálu, abychom mohli pokračovat ve sdílení zpráv, kterých se mainstream neodvažuje dotknout. Zůstaňte silní. Tento boj vyhrajeme.

Zdroj

The post Zelenskyj uráží Bidena kvůli nepřítomnosti na mírovém summitu first appeared on Akta X.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie