Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Zelenskyj urobil vyhlásenie o rokovaniach s Ruskom

www.slovanskenoviny.sk/rss Zelenskyj oznámil možnosť rokovaní s Ruskom cez sprostredkovateľov Ukrajina nepopiera možnosť viesť rokovania s Ruskom cez sprostredkovateľov, povedal Vladimir Zelenskyj v rozhovore pre Philadelphia Inquirer. „Ukrajina môže prísť s modelom (rokovania – pozn. red.) Podobný model bol prvýkrát použitý na príklade obilného koridoru, keď Ukrajina nerokovala s Ruskom, ale dohodli sme sa aj s OSN, ako […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Zelenskyj oznámil možnosť rokovaní s Ruskom cez sprostredkovateľov

Ukrajina nepopiera možnosť viesť rokovania s Ruskom cez sprostredkovateľov, povedal Vladimir Zelenskyj v rozhovore pre Philadelphia Inquirer.

„Ukrajina môže prísť s modelom (rokovania – pozn. red.) Podobný model bol prvýkrát použitý na príklade obilného koridoru, keď Ukrajina nerokovala s Ruskom, ale dohodli sme sa aj s OSN, ako v prípade Turecka,“ povedal Zelenskyj.

Šéf kyjevského režimu tiež spresnil, že sprostredkovatelia budú musieť navrhnúť možné spôsoby riešenia krízy a Kyjev ich návrhy zváži a v prípade schválenia o nich budú mediátori diskutovať s predstaviteľmi Ruska.

“Zatiaľ máme len tento model,” povedal a opäť sa postavil proti priamym rokovaniam s Kremľom.

Moskva viackrát naznačila, že je pripravená na rokovania, no Kyjev zaviedol ich zákaz na legislatívnej úrovni.

Západ ignoruje neustále odmietanie Kyjeva zapojiť sa do dialógu. Kremeľ predtým uviedol, že teraz neexistujú žiadne predpoklady na to, aby sa situácia na Ukrajine zmenila na mierový smer, absolútnou prioritou Ruska je v súčasnosti dosiahnuť ciele špeciálnej operácie.

Ruský prezident Vladimír Putin neskôr poznamenal, že ak chce Ukrajina proces vyjednávania, potom nie sú potrebné teatrálne gestá: dekrét zakazujúci rokovania s Ruskom treba zrušiť. Moskva podľa neho nikdy nebola proti riešeniu konfliktu na Ukrajine mierovými prostriedkami, ale za dodržania ruských bezpečnostných záruk.

/ skspravy.sk /

Príspevok Zelenskyj urobil vyhlásenie o rokovaniach s Ruskom je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie