Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Zelenskyj vystúpi na bezpečnostnej konferencii v Singapure

Ukrajinský prezident Volodomyr Zelenskyj pricestoval do Singapuru na bezpečnostnú konferenciu Dialóg Šangri-La. Má tam naplánované stretnutie  s americkým  ministrom obrany Lloydom Austinom a v prejave k delegátom bude hovoriť o podpore pre Ukrajinu vo vojne s Ruskom. “Globálna bezpečnosť je nemožná, keď najväčšia krajina na svete nerešpektuje uznané hranice, medzinárodné právo a Chartu OSN a uchyľuje sa […]
Menej ako 1 min. min.

Ukrajinský prezident Volodomyr Zelenskyj pricestoval do Singapuru na bezpečnostnú konferenciu Dialóg Šangri-La. Má tam naplánované stretnutie  s americkým  ministrom obrany Lloydom Austinom a v prejave k delegátom bude hovoriť o podpore pre Ukrajinu vo vojne s Ruskom.

“Globálna bezpečnosť je nemožná, keď najväčšia krajina na svete nerešpektuje uznané hranice, medzinárodné právo a Chartu OSN a uchyľuje sa k hladu, temnote a jadrovému  vydieraniu,” napísal na sociálnej sieti X s odkazom na Rusko, ktoré napadlo Ukrajinu v roku 2022.

Podľa Medzinárodného inštitútu strategických štúdií (IISS), ktorý bezpečnostnú konferenciu organizuje, Zelenskyj sa v nedeľu zapojí do diskusie “Zmena riešení pre globálny mier a regionálnu stabilitu”.

Ukrajinský prezident v posledných dňoch navštívil niekoľko európskych krajinách v snahe získať ďalšiu vojenskú pomoc pre ukrajinskú armádu, ktorá čelí neúnavným ruským útokom.

Cieľom Zelenského je získať podporu v ázijsko-pacifickom regióne pre mierový summit naplánovaný na 15. až 16. júna vo Švajčiarsku.

Moskva sa od začiatku invázie na Ukrajinu nezúčastňuje na bezpečnostnej konferencii Dialóg Šangri-La.

Zelenskyj v stredu povedal, že Rusko sa snaží narušiť mierový summit vo Švajčiarsku, ktorý by mal podľa jeho slov priniesť podporu pre stiahnutie ruských vojsk a obnovu ukrajinských hraníc z roku 1991.

Je to druhá Zelenského cesta do Ázie od ruskej invázie vo februári 2022. V máji 2023 sa zúčastnil na stretnutí G7 v Japonsku.

 

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie