Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Zelenú fazuľku zasejte iba vedľa týchto rastlín s pravidlom 5:30. Inak skončíte s mizernými strukami

7.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Catherine_P). Ako a kedy sadiť zelenú fazuľku do zeme? Dôležité je načasovanie aj technika, ale to nie je všetko. Okrem toho je užitočné vedieť aj to, čo spolu so zelenou fazuľkou nesadiť. Niektoré spoločnosti na ňu totiž môžu mať zlý vplyv. Ako a kedy sadiť zelenú fazuľku do zeme?Foto: […]
Menej ako 1 min. min.

7.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Catherine_P).

Ako a kedy sadiť zelenú fazuľku do zeme? Dôležité je načasovanie aj technika, ale to nie je všetko. Okrem toho je užitočné vedieť aj to, čo spolu so zelenou fazuľkou nesadiť. Niektoré spoločnosti na ňu totiž môžu mať zlý vplyv.

Ako a kedy sadiť zelenú fazuľku do zeme?
Foto: shutterstock/Catherine_P

Zelenú fazuľku si mnohí spájajú s teplým letom. Výborne chutí v polievkach, ale aj varená s maslom a strúhankou. Chceli by ste si túto chutnú zeleninu vypestovať sami? Zistite, ako a kedy ich zasadiť, ako aj to, s ktorou spoločnosťou je to najlepšie. Ukazuje sa, že niektoré rastliny môžu mať na zelené fazuľky zlý vplyv.

Ako a kedy sadiť zelenú fazuľku do zeme? Nezmeškajte termín

Fazuľka žiaľ nie je odolná voči mrazu alebo prízemným mrazom, takže najlepší čas na jej výsadbu do pôdy je po tzv. chladnom období, t. j. po 15. máji. V prvom rade venujte pozornosť polohe, ktorá by mala byť chránená pred vetrom a slnečná. Rastlinu zasaďte do úrodnej a priepustnej pôdy. Ako zasadiť zelenú fazuľku?

Najlepší čas na výsadbu zelenej fazuľky do pôdy je po 15. máji. Mala by sa vysádzať vysádzať do hniezd hlbokých asi 5 cm a vzdialených od seba asi 30 cm.
Foto: shutterstock/24K-Production

V prípade tyčových odrôd by sa mali vysádzať do hniezd hlbokých asi 5 cm a vzdialených od seba asi 30 cm. Tento spôsob sa dá definovať pravidlom 5:30, takže si ho lepšie zapamätáte. A nezabudnite na vhodné opory, po ktorých sa fazuľky budú „šplhať“. Ak si vyberiete trpasličiu odrodu, vysádzajte fazuľu 4 cm hlboko a do riadkov vzdialených od seba približne 30 cm (pravidlo 4:30). Zaujímavé je, že trpasličiu fazuľku môžete vysievať približne 2 týždne po zbere, takže sa z nej budete tešiť počas celej sezóny.

Čo zasadiť vedľa fazuľky a čoho sa radšej vzdať? Na susedstve záleží

Nie každý si uvedomuje, že spoločnosť, v ktorej sa zelená fazuľka vyvíja, má na ňu obrovský vplyv. Niektoré ju podporujú v raste, zatiaľ čo iné môžu spôsobiť, že namiesto bohatej fazuľky budete zbierať len sotva krehké struky. Čo pestovať popri zelenej fazuľke? Dobre sa hodí mrkva, tekvica, kapusta, zeler, karfiol, brokolica, uhorky, zemiaky a paradajky. Zlou spoločnosťou je naopak cibuľa, hrášok, cesnak, koriander, pór a fenikel.

Čo pestovať popri zelenej fazuľke? Dobre sa hodí mrkva, tekvica, kapusta, zeler, karfiol, brokolica, uhorky, zemiaky a paradajky.
Foto: Pixabay/svklimkin

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Kedy je najlepší čas na výsev fazúl? Chutné odrody a starostlivosť o fazuľu

Záhradkári, v týchto týždňoch je posledný čas na výsadbu fazule. V sezóne prinesie bohatú úrodu

The post Zelenú fazuľku zasejte iba vedľa týchto rastlín s pravidlom 5:30. Inak skončíte s mizernými strukami appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie