Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Železnice plánujú obnoviť regionálnu vlakovú linku do Maďarska

Lučenec – Fiľakovo – Salgótarján – Hatvan, tento úsek má potenciál stať sa novou cezhraničnou železničnou linkou medzi Slovenskom a Maďarskom. Po diskusiách medzi Železnicami Slovenskej republiky (ŽSR) a maďarskou železničnou spoločnosťou MÁV by sa mohla táto linka znovu otvoriť. Slovenské Ministerstvo dopravy vyjadrilo podporu obnoveniu alebo zavedeniu cezhraničných železničných liniek po dohode s maďarskou […]
Menej ako 1 min.

Lučenec – Fiľakovo – Salgótarján – Hatvan, tento úsek má potenciál stať sa novou cezhraničnou železničnou linkou medzi Slovenskom a Maďarskom. Po diskusiách medzi Železnicami Slovenskej republiky (ŽSR) a maďarskou železničnou spoločnosťou MÁV by sa mohla táto linka znovu otvoriť.

Slovenské Ministerstvo dopravy vyjadrilo podporu obnoveniu alebo zavedeniu cezhraničných železničných liniek po dohode s maďarskou stranou. Rovnako sa do rokovaní zapojí aj Ministerstvo dopravy SR, ktoré bude objednávateľom osobných vlakov na území Slovenska.

Lučenec je aktívnym účastníkom stretnutí a konferencií zameraných na obnovu osobnej železničnej dopravy s Maďarskom. Záujem o takéto spojenie je v oblasti výrazný a jeho obnovenie by výrazne uľahčilo cestovanie medzi oboma krajinami.

Vlakové spojenie medzi Lučencom a Hatvanom by umožnilo napojenie na slovenskú južnú trať Zvolen – Košice a diaľkovú železničnú dopravu s vlakmi kategórie EC na trase Košice – Budapešť.

Ministerstvo dopravy uviedlo aj ďalšie možné vlakové cezhraničné spojenia medzi Slovenskom a Maďarskom, ktoré by mohli prispieť k lepšej dopravnej dostupnosti medzi oboma krajinami.

Slovensko a Maďarsko sú v súčasnosti vzájomne prepojené siedmimi železničnými hraničnými priechodmi, no na niektorých cezhraničných úsekoch bola železničná osobná doprava zastavená v minulosti. Obnova týchto spojení by mohla významne prispieť k zlepšeniu dopravnej situácie v regióne.

©Slovenský večerník/ilustračné foto

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie