Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Zemřel advokát Pavel Smutný. Byl známý filantrop i prezident Česko-izraelské obchodní komory

Smutný zemřel v neděli nad ránem. Podlehl následkům onkologického onemocnění, se kterým bojoval několik posledních měsíců, uvedla advokátní kancelář Portos. ČTĚTE TAKÉ: Opravy Barrandovského mostu se nestihnou včas. Hřib podle opozičních zastupitelů selhal Po absolvování Právnické fakulty Univerzity Karlovy v Praze se Smutný věnoval studiu mezinárodního práva, byl externím expertem Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj (OECD) […]
Menej ako 1 min. min.

Smutný zemřel v neděli nad ránem. Podlehl následkům onkologického onemocnění, se kterým bojoval několik posledních měsíců, uvedla advokátní kancelář Portos.

ČTĚTE TAKÉ: Opravy Barrandovského mostu se nestihnou včas. Hřib podle opozičních zastupitelů selhal

Po absolvování Právnické fakulty Univerzity Karlovy v Praze se Smutný věnoval studiu mezinárodního práva, byl externím expertem Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj (OECD) pro program Nové demokracie. V roce 1993 vybudoval s Jaromírem Císařem a Zdeňkem Češkou advokátní kancelář, která nesla jejich jména přes 30 let až do letošního března, kdy se přejmenovala na Portos. Ve své praxi se Smutný specializoval zejména na mezinárodní investiční vztahy a obchodní právo.

V roce 1996 stál Smutný u zrodu Česko-izraelské obchodní komory, jejímž byl prezidentem a významně se zasadil o posílení česko-izraelských vztahů. V roce 2011 inicioval založení Ceny Arnošta Lustiga, kterou Česko-izraelská smíšená obchodní komora každoročně uděluje jednomu z českých občanů, kteří se zasloužili o udržení a rozvoj celospolečenských hodnot.

V roce 2009 Smutný se svými společníky založil nadační fond Bohemian Heritage Fund, který od té doby pravidelně přispívá k rozvoji českého umění. Stal se rovněž iniciátorem Společenství svatovítské katedrály, jehož cílem je získat finanční prostředky k sestrojení a následnému umístění nových varhan. Byl rovněž členem Rady Národního divadla či správní rady Mezinárodního operního festivalu Smetanova Litomyšl.

Smutný byl držitelem několika mezinárodních ocenění, mimo jiné byl rytířem francouzského Řádu umění a literatury. V říjnu 2019 mu prezident Miloš Zeman udělil Medaili Za zásluhy I. stupně.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Požár v Českém Švýcarsku nemusel být tak katastrofální. Ve vedení padaly hlavy, popsal šéf hasičů

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie