Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Zemřel jeden z největších fotbalových obránců na světě. Vstřelil gól v zápase století

Schnellinger byl v 60. letech minulého století považován za jednoho z nejlepších obránců na světě. V roce 1962 získal titul s Kolínem nad Rýnem a byl vyhlášen německým fotbalistou roku. V letech 1965-1974 hrál za AC Milán, v jehož dresu získal osm trofejí včetně ligového titulu a vítězství v Poháru mistrů evropských zemí, dnešní Lize […]
Menej ako 1 min. min.

Schnellinger byl v 60. letech minulého století považován za jednoho z nejlepších obránců na světě. V roce 1962 získal titul s Kolínem nad Rýnem a byl vyhlášen německým fotbalistou roku. V letech 1965-1974 hrál za AC Milán, v jehož dresu získal osm trofejí včetně ligového titulu a vítězství v Poháru mistrů evropských zemí, dnešní Lize mistrů.

ČTĚTE TAKÉ: Zemřel strůjce jednoho z největších podvodů historie. Boesky „vydělal“ stovky milionů dolarů

Za reprezentaci tehdejšího Západního Německa odehrál Schnellinger 47 zápasů. Svůj jediný gól vstřelil v semifinále mistrovství světa v Mexiku v roce 1970 proti Itálii, které bývá označováno jako „Zápas století“. Itálie v něm vyhrála 4:3 po prodloužení, v němž padlo na MS rekordních pět branek.

Na trofej Schnellinger s národním týmem nedosáhl, zúčastnil se čtyř mistrovství světa přesně mezi ročníky 1954 a 1974, v nichž Západní Německo získalo titul. V roce 1966 prohráli Němci ve finále s Anglií, v Mexiku získali bronz.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Brankáři zažívají saunu na ledě. Vedra v hale ovlivňují hokej, shodli se Hossa a Hrachovina

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie