Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Zemřel populární hudebník. Spolupracoval s Rolins i Zagorovou, napsal pro ně řadu hitů

Hanzely začal svou kariéru počátkem 70. let, kdy dosáhl prvního většího úspěchu s písní Ako tichý dážď, kterou nazpívala Oľga Szabová. Během svého života spolupracoval s řadou významných interpretů. Pro Karola Duchoně napsal hity jako V slovenských dolinách a Mám ľudí rád, informoval web Zoznam.sk. ČTĚTE TAKÉ: Jana Boušková podstoupila náročnou operaci. Její manžel Vydra popsal, […]
Menej ako 1 min. min.

Hanzely začal svou kariéru počátkem 70. let, kdy dosáhl prvního většího úspěchu s písní Ako tichý dážď, kterou nazpívala Oľga Szabová. Během svého života spolupracoval s řadou významných interpretů. Pro Karola Duchoně napsal hity jako V slovenských dolinách a Mám ľudí rád, informoval web Zoznam.sk.

ČTĚTE TAKÉ: Jana Boušková podstoupila náročnou operaci. Její manžel Vydra popsal, jak na tom je

Hanzelyho skladatelský um oslovil nejen slovenské, ale i české interprety. Mezi jeho spolupracovníky patřily osobnosti jako Hana Zagorová, pro kterou složil písně Počestní-nečestní a Závrať, nebo Marie Rottrová, která zazpívala jeho písně Cikán či Růžový kabát. Výrazně přispěl také k rozvoji kariéry mladých talentů, například Dary Rolins, pro kterou napsal skladby Keby som bola princezná Arabela a Až raz budem učitelkou.

I když jeho největší hity pocházejí z minulého století, Hanzelyho tvorba rezonovala i mezi mladšími generacemi. Píseň V slovenských dolinách se dočkala nových verzí, například coveru od slovenské skupiny Desmod, připomněl deník Pravda.

Kromě své skladatelské kariéry působil Hanzely i jako hudební redaktor ve Slovenském rozhlase.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: David věnoval své ženě k výročí dojemnou píseň. Kdysi jsme pěkně rozlítili rodiče, vzpomínala

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie