Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Zemřel šéf kampeličky z kauzy Fialova milionu. Spáchal sebevraždu, potvrdila policie

„V souvislosti se včerejším pátráním mohu sdělit, že muž byl v sobotu nalezen bez známek života,“ uvedla Kropáčová. Podle ní nic nenasvědčuje tomu, že by v úmrtí Zelenky mohlo hrát roli cizí zavinění. „Jedná se o nešťastné úmrtí, muž spáchal sebevraždu,“ sdělila pro CNN Prima NEWS. ČTĚTE TAKÉ: Po slavném moderátorovi a lékaři se slehla zem. BBC zveřejnila […]
Menej ako 1 min. min.

„V souvislosti se včerejším pátráním mohu sdělit, že muž byl v sobotu nalezen bez známek života,“ uvedla Kropáčová. Podle ní nic nenasvědčuje tomu, že by v úmrtí Zelenky mohlo hrát roli cizí zavinění. „Jedná se o nešťastné úmrtí, muž spáchal sebevraždu,“ sdělila pro CNN Prima NEWS.

ČTĚTE TAKÉ: Po slavném moderátorovi a lékaři se slehla zem. BBC zveřejnila poslední stopy k jeho nalezení

Policisté po muži vyhlásili pátrání v pátek. „Vzhledem k tomu, že se pohřešovaný v poslední době potýká s psychickými obtížemi a má úzkostné stavy, nelze vyloučit, že může být v ohrožení života,“ uvedli kriminalisté na svém webu.

S odhalením, že premiér Petr Fiala (ODS) před veřejností zatajil část svých úspor, přišly na začátku letošního roku Seznam Zprávy. Částka činila zhruba milion korun a předseda vlády ji měl uloženou v družstevní záložně, které Zelenka šéfoval. Premiér pochybení vysvětloval tak, že si neuvědomil, že účet v záložně znamená také vlastnit její podíl. Proto peníze neuvedl v majetkovém přiznání.

Ve finanční instituci měl Fiala podíl mezi lety 2015 až 2020. Družstevna podle webu iDnes dříve měla problémy s úřady. Podle Finančně analytického úřadu (FAÚ) porušovala povinnosti při dohledu nad možným praním špinavých peněz, a proto jí FAÚ udělil pokutu 150 tisíc korun.

Na pochybení přišla také Česká národní banka. Záložnu sankcionovala například za neexistující kontrolní a řídící systém uvnitř společnosti. Od centrální banky proto dostala pokutu 200 tisíc korun.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Drama v pražském metru: Mladík vytáhl pistoli na jiného pasažéra, incident zachytily kamery

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie