Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Zemřel věhlasný fotograf Bohumil Dobrovolský. V ulicích Prahy dokumentoval invazi v roce 1968

Dobrovolský začal svou kariéru v 50. letech 20. století a brzy si získal uznání za svůj jedinečný přístup. Jeho černobílé fotografie, plné citlivosti k detailům a emocím, zachycovaly každodenní život obyčejných lidí, městské scény a společenské události. ČTĚTE TAKÉ: Zemřela hvězda sci-fi seriálu Pán času. Herec Russell zazářil po boku hlavního hrdiny Zachytit se mu podařilo […]
Menej ako 1 min. min.

Dobrovolský začal svou kariéru v 50. letech 20. století a brzy si získal uznání za svůj jedinečný přístup. Jeho černobílé fotografie, plné citlivosti k detailům a emocím, zachycovaly každodenní život obyčejných lidí, městské scény a společenské události.

ČTĚTE TAKÉ: Zemřela hvězda sci-fi seriálu Pán času. Herec Russell zazářil po boku hlavního hrdiny

Zachytit se mu podařilo i jeden z největších milníků v historii Československa – vpád sovětských vojsk do Československa. Srpnové události roku 1968 dokumentoval v pražských ulicích, připomíná facebooková stránka Czech Photo.

Během své kariéry uspořádal Dobrovolský mnoho výstav a jeho díla se stala součástí sbírek muzeí a galerií. Od roku 1990 vystavoval zejména kolekci „PRAHA 21. 8. 1968“. Vidět ji mohli lidé ve Švédsku, Německu, Polsku, Rusku, Francii, Rakousku, USA, Maďarsku, Rumunsku nebo v Nizozemsku.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Nesvačilová přiznala novou známost. Kvůli šatům bych si svatbičku střihla, říká herečka

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie