Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Zemřel známý slovenský politik, podlehl zákeřné nemoci. Působil i jako primář

Urbáni zemřel v pondělí po těžké chorobě. Bylo mu 79 let, napsal web Plus 7 dní. Vystudovaný lékař začal v 60. letech pracovat jako gynekolog v nemocnici v Banské Bystrici. Mezi lety 1975 a 1980 byl primářem Central Hospital Kawbe v Zambii, následně působil také v Libyi. ČTĚTE TAKÉ: Dceři našli nádor na mozku, přiznala po letech […]
Menej ako 1 min. min.

Urbáni zemřel v pondělí po těžké chorobě. Bylo mu 79 let, napsal web Plus 7 dní. Vystudovaný lékař začal v 60. letech pracovat jako gynekolog v nemocnici v Banské Bystrici. Mezi lety 1975 a 1980 byl primářem Central Hospital Kawbe v Zambii, následně působil také v Libyi.

ČTĚTE TAKÉ: Dceři našli nádor na mozku, přiznala po letech Čaputová. Prezidentský post málem odmítla

Po návratu ze zahraničí se stal primářem gynekologického oddělení v banskobystrické nemocnici, na konci 90. let také tři roky působil ve funkci ředitele zařízení.

Do politiky vstoupil po přelomu tisíciletí a svou dráhu spojil s bývalým premiérem Mečiarem. V roce 2002 se dostal do slovenského parlamentu za Hnutí za demokratické Slovensko. V Národní radě působil ve zdravotnickém výboru. V roce 2003 byl zvolen místopředsedou hnutí, které se mezitím přejmenovalo na Lidovou stranu – Hnutí za demokratické Slovensko.

O další funkci se Urbáni pokoušel v roce 2017, kdy kandidoval na šéfa Banskobystrického samosprávného kraje. Nebyl ale úspěšný, svůj hlas mu odevzdalo jen 1,21 procenta voličů.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: První den Pellegriniho v paláci. Bez první dámy, zato si navzdory zákazu venčení přivezl psa

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie