Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Zemřela 33letá slovenská spisovatelka. Poslední chvíle po dlouhé nemoci strávila s manželem

Spisovatelka Dominika Madro zemřela po dlouhé nemoci v noci ze soboty na neděli 27. dubna v obci Cífer, s manželem po boku v jejich společném domě. Informuje o tom slovenský web Nový čas. MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Je podložené, že je Země kulatá? Kandidát na šéfa slovenské televize šokoval svou otázkou Vítězka 20. ročníku soutěže Poviedka […]
Menej ako 1 min. min.

Spisovatelka Dominika Madro zemřela po dlouhé nemoci v noci ze soboty na neděli 27. dubna v obci Cífer, s manželem po boku v jejich společném domě. Informuje o tom slovenský web Nový čas.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Je podložené, že je Země kulatá? Kandidát na šéfa slovenské televize šokoval svou otázkou

Vítězka 20. ročníku soutěže Poviedka vystudovala slovenský jazyk a literaturu na Filozofické fakultě v Bratislavě a poté dramaturgii a scenáristiku na Vysoké škole múzických umění v Bratislavě.

V roce 2019 vydala svůj první folkloristicko-mystický román Svätyne a v roce 2022 knihu Dediči posmrtnej ríše. Kromě toho napsala řadu scénářů rozhlasových her a pohádek: O pyšnej vlne, Agátka a jej dobrodružstvo či Snehový kráľ. Působila také jako recenzentka slovenské beletrie a pracovala jako redaktorka v Knižné revue.

„Dominika pro nás byla výjimečná bytost. V rozhovorech s ní se projevila její vnitřní velikost, která jí dodávala odvahu a dokázala strhnout i její literární postavy. Hrnuly se k ní jako ke světlu v temném lese. Chtěly být stvořeny jejím perem, její duší, její myslí. Vybraly si ji za svou mluvčí,“ napsalo Slovenské literární centrum na svém webu.

Poslední rozloučení s ní se uskuteční 3. května ve 14 hodin v kostele Nejsvětější Trojice v Brezové pod Bradlom u Myjavy, odkud pocházela.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Ficův spojenec Danko za trest zametal ulice. Konečně jste užitečný, vpálil mu kolemjdoucí

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie